ALPE ADRIA KUP

Neuspješan osvetnički pohod Zelenih: Ilirija i u uzvratu bolja od Adria Oil Škrljeva

Luka Medak

Chris Hortman/Foto: S. DRECHSLER

Chris Hortman/Foto: S. DRECHSLER

Bila je to utakmica u kojoj su Škrljevčani većinu vremena hvatali zaostatak, a presudna je bila serija 10:0 domaćih na početku treće četvrtine od koje se Zeleni nisu uspjeli oporaviti.



LJUBLJANA Utakmica 3. kola Alpe Adria kupa, skupina D: Nutrispoint Ilirija – Adria Oil Škrljevo 87:77 (21:21, 27:20, 24:17, 15:19). Dvorana Tivoli. Gledatelja: 50. Suci: M. Kadkhodae, P. Trmal, R. Nizamić.


NUTRISPOINT ILIRIJA: Duščak 14 (3-4), Ciani 10, Habot 17 (5-6), Kureš 4, Vončina 13, Kruzynski, Pavliha, Cerkvenik 10 (2-2), Jurković 9 (1-3), Mikuš, Bavčič 10.
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Adway 10 (1-3), Jelenković 16 (2-2), Barnjak 9 (6-6), Rajčić 11 (2-3), Vrgoč 10 (3-4), Stojanović 2, Hortman 16 (1-4), Vucić, Kostić, Šajin 3 (1-2), Ćošić.


Košarkaši Adria Oil Škrljeva nisu se uspjeli osvetiti za domaći poraz od prije tjedan dana te su još jednom poraženi od ljubljanske Ilirije. Bila je to utakmica u kojoj su Škrljevčani većinu vremena hvatali zaostatak, a presudna je bila serija 10:0 domaćih na početku treće četvrtine od koje se Zeleni nisu uspjeli oporaviti.




Utakmica je krenula dosta izjednačeno i momčadi su izmjenjivale koševe sve do vodstva 7:8 Škrljevčana, kada je domaći sastav odgovorio serijom od čak osam uzastopnih koševa te prislio trenera Rajkovića na rani “timeout”. Ipak, vrlo brzo su odgovorili Zeleni i izjednačili, a s jednakim brojem koševa završio je i prvi period (21:21).


Košarkaši Adria Oil Škrljeva pokušali su u drugoj četvrtini napraviti veću razliku, ali na svaki njihov koš slovenska momčad imala je ekspresan odgovor – uvijek su brzo izveli loptu i napadali Škrljevčane na nepostavljenu obranu, zbog čega su dolazili do dosta lakih poena, uglavnom preko hitronogog Duščaka i robusnog Habota pod košem. Čak pet izjednačenja bilo je u ovom periodu, da bi pred sam kraj prvog poluvremena domaći napravili seriju 6:0 i na veliki odmor otišli sa sedam poena prednosti (48:41).


Nakon nekoliko izmjena koševa početkom treće četvrtine, slobodnim bacanjima Habota domaći su otišli na svoju prvu dvoznamenkastu prednost na utakmci (53:43), a nakon promašaja Škrljevčana u dva uzastopna napada Duščak je tricom i polaganjem povećao tu prednost na velikih 15 poena (58:43). Bez obzira na trud u obrani, momčad Damira Rajkovića u napadu je promašivala previše trica te u nekoliko navrata radila greške u koracima pa tako nije uspjela osjetno smanjiti zaostatak uoči posljednjih 10 minuta.


U odlučujućoj četvrtini Škrljevčani su krenuli u lov na izjednačenje i smanjili na jednoznamenkasti zaostatak (73:64), no domaći su jednostavno bili previše raspoloženi na vanjskom šutu i tricama su vrlo brzo vraćali dvoznamenkastu prednost. U žurbi da što prije vrate utakmicu u egal, Zeleni su se također sve više počeli oslanjati na vanjski šut, no on ih cijelu večer nije služio (realizirali su samo devet trica iz 35 pokušaja) te su bodovi još jednom otišli Ljubljančanima.