NBA liga

Netsi završili put po zapadnoj obali neporaženi, već drugi put nadigrali Clipperse

Luka Medak

James Harden/Foto: REUTERS

James Harden/Foto: REUTERS

Brooklyn Netsi su pobijedili šest utakmica zaredom, od čega pet u gostima - redom su pali Golden State, Sacramento, Phoenix i obje momčadi iz Los Angelesa, a samo dvije pobjede nisu bile s dvoznamenkastom prednošću. 



RIJEKA Los Angeles Clippersi još uvijek nemaju recept za Brooklyn Netse. To im je drugi poraz od momčadi iz Brooklyna, a prvi je došao ranije ovaj mjesec. S druge strane Netsi igraju najbolju košarku sezone i pobijedili su šest zaredom, što im je najduži niz ove godine.


Zanimljivo, Netsi su gotovo cijeli taj niz ostvarili u gostima na zapadnoj obali. Redom su pali Golden State, Sacramento, Phoenix i obje momčadi iz Los Angelesa, a samo dvije pobjede nisu bile s dvoznamenkastom prednošću.


U ovoj pobjedi najbolji je bio James Harden s 37 poena, a dodao je i 11 skokova te sedam asistencija, dok je Kyrie Irving dodao svojih 28 i osam dodavanja. Kevin Durant ponovno nije igrao.




Kod Clippersa su samo tri igrača bila dvoznamenkasta – Paul George s 34, Kawhi Leonard s 29 i naš Ivica Zubac s 13 koševa, uz koje je ubilježio i osam skokova te asistenciju. Ostatak momčadi je imao velikih problema sa šutom, Lou Williams je imao 2-11, Marcus Morris 2-7, a Nicolas Batum 1-6.


Na Istoku se polako bude i Toronto Raptorsi, koji nakon lošeg starta u sezonu igraju sve bolje te su nad konkurentima Philadelphia 76ersima ostvarili svoju četrvtu uzastopnu pobjedu.


Pascal Siakam i Fred VanVleet su ubacili svaki po 23 poena, a Chris Boucher svih svojih 17 u posljednjih 14 minuta utakmice, od čega čak pet trica u šest minuta, kojima su se odvojili od Sixersa i priveli utakmicu kraju.


Nakon što je ubacio 50 koševa Chicagu, Joel Embiid se malo ohladio i završio ovaj susret s 25 poena i 17 skokova, ali iz igre je ubacio samo šest koševa iz 20 pokušaja. Ovo je Sixersima četvrti uzastopni poraz u gostima i Netsi im sada ozbiljno pušu za vratom na vrhu Istoka.


Iz ostalih susreta valja još spomenuti rekord Jarretta Allena, koji se u desetom uzastopnom porazu Cavaliersa upisao u povijest. Osim što je s 26 koševa ostvario rekord karijere, postao je tek treći igrač u zadnjih 30 godina s najmanje 25 koševa i 15 skokova bez promašaja iz igre. Osim njega to je dosad pošlo za rukom samo Dwightu Howardu i Dikembeu Mutombu.


Rezultati:


New Orleans – Boston 120:115 (produžetak)
Cleveland – Oklahoma City 101:117
Orlando – Detroit 105:96
Toronto – Philadelphia 110:103
New York – Minnesota 103:99
Atlanta Denver 123:115
LA Clippers – Brooklyn 108:112
Sacramento – Milwaukee 115:128