TRENER OSJEKA STAO U OBRANU BEBEKA

Nenad Bjelica komentirao slučaj Bebek: “Ovo je ružan napad na najboljeg suca, tražimo skandale gdje ih nema”

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

“Mislim da je sve predimenzionirano. Mi smo takvi. Tražimo skandale gdje ih nema. Kada bi izlazilo u javnost sve što se govori u ložama na stadionima onda bi nekima doživotno zabranili nogometno djelovanje", rekao je Bjelica.



OSIJEK U nedjelju od 19.30 sati u Gradskom vrtu igrat će se derbi Osijeka i Hajduka, druge i četvrte momčadi HNL-a. U derbi utakmicu obje momčadi ulaze s dvije pobjede u nizu, pa je atmosfera u oba tabora dobra.


“Atmosfera je jako dobra. Igrači maksimalno treniraju, no nećemo na raspolaganju imati Fiolića zbog ozljede te Ivušića čije su šanse minimalne za nastup protiv Hajduka. To je utakmica u kojoj mogu nastupiti samo najspremniji igrači, a takva imam 22. Nadam se da ću odabrati najboljih 11”, rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica pa dodao:


“Želimo trčati 90 minuta, boriti se i onda možemo do rezultata protiv Hajduka koji je u dobroj formi, značajno se pojačao velikim ulaganjima. Sigurno da Splićani neće stati u svoj 16-erac i braniti se, imaju kvalitetu za napraviti puno toga u napadu. Ne prijeti opasnost samo od Livaje, koji je zasluženo postao reprezentativac, o čemu svjedoče i njegove brojke.”




Napadači Osijeka su u krizi…


“Uvijek se netko profilira u heroja sa svojim golovima, jednom Daku, Fiolić, Mierez, Škorić. Svaki je gol bitan i računa se. Naravno da bismo voljeli svake sezone imati najboljeg strijelca lige, a moje su momčadi uglavnom najviše golova zabijale. Važno je da je momčad uravnotežena, ako je neki napadač u krizi, da imamo drugog, ako su oba, da zabijaju vezni i krila. Ne gledam tko ima kakvu boju očiju, kakav ima ugovor, je li reprezentativac, stavljam uvijek najbolje u tom trenutku.”


Komentirao je Bjelica i slučaj Bebek.


“Mislim da je sve predimenzionirano. Mi smo takvi. Tražimo skandale gdje ih nema. Kada bi izlazilo u javnost sve što se govori u ložama na stadionima onda bi nekima doživotno zabranili nogometno djelovanje. Ružan je ovo napad na najboljeg hrvatskog suca. Bez obzira što smo zadnje dvije utakmice s njim izgubili. Nije on imao ulogu u tome. Možemo samo izgubiti jednog kvalitetnog suca u hrvatskom nogometu. Za mene je to jako ružno, ali to očito nekim interesnim skupinama odgovara, kao što je odgovaralo u određenom trenutku rušiti sudačku organizaciju. Neka njima to ide na dušu.”