"Boogie" u potrazi svojeg mjesta pod suncem

Nekoć All-star igrač, a sada opet bez kluba: Rocketsi otpustili DeMarcusa Cousinsa

DeMarcus Cousins/Foto: REUTERS

DeMarcus Cousins/Foto: REUTERS

Za Cousinsa su ponovno zainteresirani Los Angeles Lakersi, za koje je trebao zaigrati prošle godine, ali je nakon potpisivanja ugovora u srpnju 2019. doživio ozljedu prednjeg križnog ligamenta u lijevom koljenu i propustio sezonu.



HOUSTON Dosadašnji centar Houston Rocketsa 30-godišnji DeMarcus Cousins postat će slobodan igrač, jer će ga klub otpustiti, objavili su u utorak američki mediji.


Cousins je nekoć, dok je bio jedna od glavnih zvijezda Sacramento Kingsa i New Orleans Pelicansa, bio jedan od najboljih centara u NBA ligi i prosječno ubacio više od 20 koševa po utakmici. U ovoj sezoni je najbolji skakač Rocketsa (7,6 skokova), ali po prosjeku poena (9,6) ima najlošiju sezonu u karijeri. Cousinsov prosječni učinak u karijeri je 20,8 koševa i 10,7 skokova, a četiri je puta biran u All-Stars momčad.


Rocketsi na centarskoj poziciji imaju i Christiana Wooda koji se uskoro vraća u sastav nakon što je propustio osam utakmica zbog ozljede skočnog zgloba, a Houston je u svim tim dvobojima doživio poraze.




Cousinsova loša sreća je krenula kad je siječnju 2018. doživio ozljedu Ahilove tetive, dok je igrao za New Orleans. Nakon toga se pridružio Golden State Warriorsima, ali je u doigravanju 2019. doživio puknuće kvadricepsa.


Prošle sezone je trebao zaigrati za Los Angeles Lakerse, ali je nakon potpisivanja ugovora u srpnju 2019. doživio ozljedu prednjeg križnog ligamenta u lijevom koljenu i propustio sezonu u kojoj su Lakersi osvojili naslov prvaka.


CBS Sports navodi da su Lakersi ponovno zainteresirani angažirati Cousinsa, nakon što su otpustili beka Quinna Cooka.


Houston će raskid ugovora s Cousinsom platiti 1,66 milijuna američkih dolara.