Kristian Fućak

Napadač Osijeka uoči polufinala Kupa na Rujevici: “Rijeka je moj grad, ali dat ću sve od sebe za Osijek”

Davor Petrović

MOGUĆ NOVI DVOBOJ - Andres Solano i Kristian Fućak/Foto PIXSELL

MOGUĆ NOVI DVOBOJ - Andres Solano i Kristian Fućak/Foto PIXSELL

Ukaže li mi trener povjerenje, dat ću sve od sebe za klub u kojem igram, a cijela moja obitelj će navijati za Rijeku - kaže 23-godišnji Fućak



ZAGREB Drugo polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, koje će dati suparnika Hajduku za završni dvoboj zakazan 26. svibnja na Poljudu, nosi dodatnu dimenziju za Kristiana Fućka. Ove je sezone njegov nogometni put započeo na Krimeji, pod okriljem Druge HNL, a nastavljen je u Gradskom vrtu, iako su postojale naznake da bi mogao završiti puno bliže, na Rujevici.


– Za mene će to biti posebna utakmica jer Rijeka je moj grad. No, igrač sam Osijeka i dat ću sve od sebe za pobjedu mog sadašnjeg kluba – kaže Fućak.


Kakve osjećaje u vama budi ovo polufinale s Rijekom?


– Emocije će sigurno biti pomiješane. Ukaže li mi trener povjerenje, dat ću sve od sebe za klub u kojem igram, a cijela moja obitelj će navijati za Rijeku. Jasno mi je da će to biti teško, ali isto tako mislim da sam psihološki potpuno spreman za gostovanje na Rujevici. Sve što sam doživio u ovoj kalendarskoj godini predstavlja veliki iskorak za mene. Iz Druge HNL sam prešao u jedan od naših najvećih klubova, a sada me očekuje nastup u polufinalu Kupa. Koliko god to donosi pritisak, toliko je i gušt.


Osijek je ove sezone osvojio sedam bodova u tri prvenstvene utakmice s Rijekom, i to bez primljenog gola. Koliko vam to znači i kakav dojam je na vas ovog proljeća ostavila Rijeka?




– Zabili su najviše golova u našem prvenstvu, a to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Pod vodstvom Gorana Tomića Rijeka igra jako dobar nogomet. Međutim, mi u toj utakmici moramo gledati sebe i ono što možemo pružiti na terenu.


Pri tome nam dodatno samopouzdanje daje činjenica da je Osijek jedini naš klub kojem Rijeka ove sezone nije zabila gol. Mislim da igramo jako dobar defenzivni dio igre, a u napadu ćemo uvijek nešto napraviti.


Kako se momčad Osijeka nosi s kritikama na račun izvedbe uoči odlaska na Rujevicu?


– Iskreno, niti jednog od nas ne zanimaju takve stvari jer svi jako dobro znamo koliko svakog dana radimo i treniramo za ostvarenje naših ciljeva. Osim toga, ljudi će uvijek imati nešto za reći, i kada je dobro, i kada je loše. Bez obzira na »nulu« koju smo u prošlom kolu odigrali kod Lokomotive, atmosfera u svlačionici je odlična.


Svi dečki su spremni za svaki trening i za svaku utakmicu. Sa zadovoljstvom očekujemo polufinale Kupa. Naš trener ima svoju viziju igre za ovu momčad i tome svi težimo. U prvenstvu imamo isti broj bodova kao i Dinamo, a u Kupu smo stigli do polufinala. Prema tome, rezultati potvrđuju da puno toga radimo dobro.