Tek bod

Nakon samo dva kola Rijeka i Osijek bježe Hajduku pet bodova, početna euforija navijača se brzo rasplinula

P. N.

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Sraz sa momčadi trenera Nenada Bjelice otkrila je probleme u obrani koje su bili vidljive na dvije prijateljske utakmice u porazima od Celja i Zrinjskog. Hajduk se treba riješiti ne samo Jaira, Diamantakosa, već Dimitrova, Dolčeka



SPLIT Početnu euforiju koja je zahvatila navijače Hajduka, vjera i nada da se njihovi ljubimci napokon mogu boriti za titulu prvaka, točnije da imaju kvalitetu da mogu biti prvaci čini se da se vrlo brzo rasplinula.


Poraz od Osijeka na poljudskoj ljepotici stavio ih je na mjesto koje pripadaju, pokazao im je koliko još trebaju teško raditi da bi bili u prilici da mogu napraviti nešto više od osvajanja treće, četvrte pozicije. Poslije samo dva prvenstvena kola Rijeka i Osijek bježe Hajduku pet bodova. Istina, Riječani su prve dvije utakmice protiv Gorice i Istre 1961 odigrali na Rujevici. Sraz sa momčadi trenera Nenada Bjelice otkrila je probleme u obrani koje su bili vidljive na dvije prijateljske utakmice u porazima od Celja i Zrinjskog.


Švedski strateg mijenja i traži dobitnu kombinaciju, protiv Lokomotive priliku su dobili Vušković i Elez, u srazu sa Osijekom Elez nije bio niti u zapisniku, a nitko iz kluba nije ponudio objašnjene zbog čega je izvan momčadi. I reprezentativni čuvar mreže Kalinić nije se  proslavio na dvije prvenstvene utakmice, protiv Lokomotive sukrivac je sa Vuškovićem kod gola Dabre, u ogledu sa Osijekom loše je reagirao kod gola Pilja, točnije odbio je loptu točno na njegovu nogu i defenzivcu iz Gradskog vrta nije bilo teško ju iz blizine ubaciti u gol. Lijevi bek Čolina muku je mučio sa brzonogim Gržanom. U sredini terena Vuković i Krovinović teško su izlazili sa kraj sa veznim redom gostiju. Mišljenja smo da je Krovinović (pre)daleko od gola gostiju.




Mnogi sada zazivaju Fossatija, a posebice S. Jurića koji dok je nosio bijeli dres nije bio po „guštu“ navijača.  Marko Livaja još jednom potvrdio svoju igračku kvalitetu, zabio je gol gotovo iz samo mrtvog ugla, istina vratar Ivušić morao je i trebao je bolje reagirati. Nažalost Livaja ne može sam.


Na poluvremenu je trener Gustafsson u svlačionicu ostavio dvostrukog strijelca u europskoj utakmici protiv Tobola, Ljubičića. Nije on bio ništa bolji niti lošiji od Mlakara, koji je u samoj završnici promašio sa 5 – 6 metara stopostotnu priliku. U drugom dijelu ga je švedski strateg sa lijevog boka vratio u vrh napada bio je bezopasan. Nije jasno zbog čega Jairo koji je ušao u igru na početku drugog dijela umjesto Ljubičića dobiva minutažu a još je manje jasno, točnije potpuno je nejasno, zbog čega Diamantakos  prosipa uzaludno minutažu, sva sreću ne preveliku.


Nije zaslužio niti toliku. Možda ih klub želi prodati, no kako njih dvojica igraju, što pružaju trenutno ih se ne može niti darovati. Hajduk se treba riješiti ne samo Jaira, Diamantakosa, već Dimitrova, Dolčeka. Splićani su prijeko potrebita još neka nova lica ali kvalitetni igrači koji neće biti prinove već će podignuti vrijednost cijele momčadi. Ne može zaobići hajdukovog dragulja Biuka, ovo je već druga utakmica u kojoj nije konkurirao za momčad zbog ozljede mišića zadnje lože desne noge.


Isto tako crnoputi nigerijski napadač Eduok odradio je susret sjedeći na klupi za pričuve. Vjerujemo da bi bio korisniji od Diamantakosa. Mnogo posla čeka Gustafssona čini nam se još više problema. U četvrtak bijele čeka uzvrat protiv Tobola u Kazahstanu. Imaju prednost od dva gola, no to još nije završena priča, Osijek je već pokazao gdje je Hajduku mjesto u domaćem prvenstvu.