HNL

Nakon ostavke Damira Batinića, HNS izabrao novog člana i dopredsjednika Komisije sudaca

Portal Novi list

Izvršni odbor je za novog člana Komisije imenovao Tomislava Petrovića, a za novog dopredsjednika Komisije imenovan je Vlado Svilokos. 



ZAGREB Nakon što je na vlastiti zahtjev dužnosti dopredsjednika Komisije nogometnih sudaca razriješen Damir Batinić, Izvršni odbor je za novog člana Komisije imenovao Tomislava Petrovića.


Istodobno, za novog dopredsjednika Komisije imenovan je Vlado Svilokos.


Tomislav Petrović, inače dugogodišnji pomoćni sudac s velikim iskustvom u HNL-u i na međunarodnim utakmicama, došao je na dužnost dopredsjednika nakon što je Damir Batinović ogorčen poručio kako ne želi raditi sa sucem koji je “na daljinski navođen iz Međugorja“, aludirajući time na njegove dobre odnose sa Zdravkom Mamićem.




“Po mom mišljenju predsjednik Komisije sudaca u ovom osjetljivom trenutku mora biti osoba koja ima svoj stav i mišljenje, netko tko se može othrvati raznim utjecajima i pritiscima te onaj tko neće biti ‘daljinski navođen’ iz Međugorja”, naveo je Batinić u obrazloženju ostavke o kojoj je obavijestio predsjednika Davora Šukera, prvog operativca Marijana Kustića te članove IO-a.