Saša Dončić

Najviše pažnje na jučerašnjoj utakmici AO Škrljeva privukao je trener slovenske momčadi: “Ja sam samo Lukin tata i to želim ostati”

Valentina Prokić

Naša novinarka Valentina Prokić i Saša Dončić

Naša novinarka Valentina Prokić i Saša Dončić

Naravno, zaustavljaju me na ulici za fotografiranje, to je super, ali želim, kao i Luka, ostati čvrsto na zemlji - rekao je Saša Dončić, čiji je slavni sin Luka minulog ljeta dio vremena u Sloveniji proveo trenirajući s Ilirijom.



RIJEKA Mlada momčad Nutrispoint Ilirije definitivno je plijenila pažnju u Mavrincima svojim potezima, posebno Dan Duščak, koji igrom potvrđuje da je jedan od najtalentiranijih igrača u Sloveniji. No, ipak najviše pažnje svakako je privukao trener slovenske momčadi, Saša Dončić, otac slovenske NBA zvijezde Luke Dončića.


– Ja sam tata Luke Dončića, super je što je Luka NBA zvijezda, ali ja sam u toj priči samo tata i to želim i ostati. Naravno, zaustavljaju me na ulici za fotografiranje, to je super, ali želim, kao i Luka, ostati čvrsto na zemlji – rekao je Saša Dončić, čiji je slavni sin Luka minulog ljeta dio vremena u Sloveniji proveo trenirajući s Ilirijom.


– Ovo je mlada i perspektivna ekipa i mislim da je minulog ljeta dobila još malo više samopouzdanja kad je Luka provodio vrijeme s nama na trenizima. To joj je bio dodatni motiv da vidi da i netko tko je iz male Slovenije može uspjeti i napraviti dobru karijeru.




Što se pobjede tiče, i sam trener slovenske momčadi potvrdio je da je i za njega bila neočekivana.


– Imamo izuzetno mladu ekipu i od mladih igrača želim da uvijek budu agresivni, što u prve dvije četvrtine nije bio slučaj. Želim da pokazuju želju, budu borbeni. Skokove, čvrstu obranu i brzu kontru realizirali su u drugom dijelu, iako je bilo minus osam za Adria Oil Škrljevo u dva navrata. Meni je drago što su ti mladi momci držali taj svoj ritam, to su pretvorili u lagane poene i okrenuli rezultat. Mislim da smo stvarno zasluženo, ali možda neočekivano pobijedili – dodao je Dončić.


Cilj Nutrispoint Ilirije je prije svega afirmacija mladih igrača.


– Kratkoročni cilj je da ostanemo u ligi i najbitnije je da smo odskočna daska klincima koji prelaze iz juniorske u seniorsku momčad. Želimo napraviti klub u kojem se mladi osjećaju sigurnima i gdje se neće bojati pogrešaka. Najvažnije je da ti momci dođu u svlačionicu i kažu da su dali sve od sebe, a rezultat je sekundaran – zaključio je Saša Dončić.