ORIJENT 1919

Nagrađena trka i odgovornost u obrani Orijenta: “Kada igramo s ovakvim angažmanom, onda se ne moramo nikoga bojati”

Ivan Volarić

Andro Švrljuga, branič Orijenta 1919/Foto: V. KARUZA

Andro Švrljuga, branič Orijenta 1919/Foto: V. KARUZA

- Momčad je bila na podu, no kao što sam govorio kroz tjedan, ovi igrači imaju karakter i kvalitetu. Sada su se bacali na glavu i takav pristup donio je rezultat. Mogu im samo komplimentirati - rekao je Marinko Koljanin



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 burno su proslavili pobjedu nad gostima iz Zmijavaca. Donekle razumljivo i shvatljivo. Na Krimeji se gotovo dva mjeseca nije radovalo pobjedi domaćih nogometaša, Orijent 1919 je u posljednjim četirima domaćim utakmicama osvojio samo bod. Crveni su u prvom redu odigrali borbenu utakmicu, trkački na visokoj razini, a povrh toga i dosta odgovorno u fazi obrane. Golovi su došli kao nagrada za takav pristup. Oba su postigli – braniči. Mulac petom, Smolčić nakon malonogometne akcije. Dopredsjednik kluba Marinko Koljanin, u ulozi v. d. trenera, nije štedio pohvale na račun svoje momčadi nakon utakmice.


– Apsolutno sam zadovoljan, ali ne samo pobjedom, koja je bila neophodna nakon niza od triju poraza, odnosno četiriju utakmica bez pobjede na domaćem terenu. Momčad je bila na podu, no kao što sam govorio kroz tjedan, ovi igrači imaju karakter i kvalitetu. Sada su se bacali na glavu i takav pristup donio je rezultat. Mogu im samo komplimentirati. I da nisu pobijedili, ja bih bio zadovoljan. Pojavila se ponovo energija koja nam je nedostajala u posljednjim utakmicama – govori Koljanin, koji će po svemu sudeći voditi i preostale dvije utakmice do kraja sezone, protiv novog prvoligaša Hrvatskog dragovoljca u Sigetu te finale županijskog Kupa na Mavrincima.


– Za mene je uvijek bitna samo prva iduća utakmica, dakle razmišljam samo o suboti. Momčad je sjajno reagirala u teškoj situaciji, igrači su bili na potezu i oni su kvalitetno svoje odradili – dodao je Koljanin.




Predsjednik Saša Matijaš slatko se nasmijao da bi mu možda bilo lakše pronaći novoga dopredsjednika kluba nego trenera. Uostalom, tako bi se uštedjela i jedna plaća u klubu…


– Ionako radim – besplatno. Ne, uopće nije tema moj dugoročnih trenerski rad. Morao sam uskočiti, predsjednik i Izvršni odbor su me zamolili i naravno da sam pomogao. Uostalom, najbolje poznajem ovu momčad jer sam je i selekcionirao u najvećem dijelu. Ovo su sve karakterni i kvalitetni igrači, dobar dio kojih može igrati i u Prvoj, a kamoli ne Drugoj HNL. Kada igramo s ovakvim angažmanom, onda se ne moramo nikoga bojati – rekao je Koljanin.