PRVI PUT MEĐU "VATRENIMA"

Nagrada za sjajnu igru: izbornik Dalić aktivirao pretpoziv drugom najboljem strijelcu HNL-a

Hina

Kristijan Lovrić (Gorica)/Foto PIXSELL

Kristijan Lovrić (Gorica)/Foto PIXSELL

Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv napadaču Gorice Kristijanu Lovriću, koji je trenutačno drugi strijelac HNL-a iza Ramona Miereza.



ZAGREB Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv napadaču Gorice Kristijanu Lovriću, koji će po prvi put biti priključen “Vatrenima”.


Napadač Gorice je trenutačno drugi strijelac HT Prve lige sa 15 pogodaka, a više od njega zabio je tek napadač Osijeka Ramon Mierez koji je postigao 17 golova.


Još uvijek je upitno hoće li se reprezentciji priključiti igrači Intera Ivan Perišić i Marcelo Brozović nakon što je milanski Inter zbog novih slučajeva zaraze zabranio svojim igračima odlazak na utakmice svojih reprezentacija.




Milanske zdravstvene vlasti naložile su Interu prekid svih klupskih aktivnosti u sljedeća četiri dana, pa je odgođen prvenstveni susret protiv Sassuola koji se trebao igrati u subotu. Inter je odmah uveo zabranu puta u inozemstvo svojim igračima.


“Ne bih rekao da je situacija jako loša, nadam se da će s Perišićem i Brozovićem sve biti u redu. Zasad nemamo sve informacije, u ponedjeljak je okupljanje, vidjet ćemo što će biti. Nadam se da će doći, igrači imaju volju i želju,” istaknuo je izvršni direktor HNS-a Marijana Kustića.


Reprezentacija će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, odakle dan kasnije kreće u Ljubljanu gdje je 24. ožujka očekuje utakmica protiv Slovenije na otvaranju kvalifikacija za SP 2022. godine.


Odmah nakon utakmice sa Slovenijom, svjetski doprvaci će otputovati u Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.


Nakon gostovanja u Ljubljani, “Vatrene” čeka dvostruki program u Rijeci, 27. ožujka protiv Cipra, a tri dana kasnije protiv Malte.