NBA

Nagrada za dobru sezonu: Derrick Rose produžio suradnju s Knicksima na još tri godine

Hina

Derrick Rose/Foto: REUTERS

Derrick Rose/Foto: REUTERS

"Derrickov dolazak prošle sezone imao je važan utjecaj na uspješnost momčadi. On je sjajan košarkaš i suigrač, a produžena je ruka trenera Toma Thibodeaua na terenu", izjavio je predsjednik Knicksa Leon Rose.



NEW YORK Američki 32-godišnji košarkaš Derrick Rose i New York Knicksi formalizirali su u srijedu dogovor o novom trogodišnjem ugovoru vrijedan 43 milijuna američkih dolara, objavila je ova NBA momčad.


Rose je igračkom razmjenom Detroita i New Yorka, obavljenom sredinom prošle sezone,  po drugi put u karijeri došao među Knickse i u 35 utakmica imao prosjek od 14,9 koševa i 4,2 asistencije.


“Derrickov dolazak prošle sezone imao je važan utjecaj na uspješnost momčadi. On je sjajan košarkaš i suigrač, a produžena je ruka trenera Toma Thibodeaua na terenu”, izjavio je predsjednik Knicksa Leon Rose.




Derrick Rose je 2008. bio prvi izbor NBA drafta, a izabrali su ga Chicago Bullsi u čijem je dresu 2011. proglašen najboljim igračem sezone. U 13 sezona karijere koju su mu ispresijecale ozljede koljena, Rose je nosio dresove pet momčadi (Chicago Bulls, New York Knicks, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves, Detroit Pistons), a u 646 utakmica osnovnog dijela sezone ostvario je prosjek od 18,5 koševa te 5,5 asistencija.