NOVI POČETAK BAVARACA

Nagelsmann službeno preuzeo dužnost trenera u Bayernu, Kahn predstavljen kao direktor

Hina

Julian Nagelsmann/Foto REUTERS

Julian Nagelsmann/Foto REUTERS

"U Julianu smo dobili mladog, vrlo inovativnog trenera. Vrlo smo sretni što je odlučio ovdje nastaviti svoju i našu priču o uspjehu", izjavio je u priopćenju sportski direktor Bayerna Hanas Salihamidžić.



MÜNCHEN Julian Nagelsmann je službeno preuzeo poziciju trenera prve momčadi njemačkog nogometnog prvaka Bayerna iz Münchena, a u četvrtak je posjetio trening centar u kojem će od sljedećeg tjedna započeti pripreme za novu sezonu.


Nagelsmann je na klupu Bayerna došao iz njemačkog doprvaka RB Leipziga, a zamijenio je Hansija Flicka koji je 2020. s Bayernom osvojio dvostruku domaću krunu i naslov pobjednika Lige prvaka, dok je u prošloj sezoni njegova momčad uspjela obraniti naslov prvaka Njemačke. Flick je napustio Bayern kako bi preuzeo vođenje njemačke reprezentacije od Joachima Loewa kojemu je nekada bio pomoćnik na klupi ‘Elfa’.


“U Julianu smo dobili mladog, vrlo inovativnog trenera. Vrlo smo sretni što je odlučio ovdje nastaviti svoju i našu priču o uspjehu”, izjavio je u priopćenju sportski direktor Bayerna Hanas Salihamidžić.




Osim novog lica na klupi, došlo je do promjene i u klupskom čelništvu. Dugogodišnjeg direktora i igračku legendu Bayerna Karl-Heinza Rummeniggea zamijenio je legendarni vratar ‘Bavaraca’ i njemačke reprezentacije Oliver Kahn.


“Oliver i ja se poznajemo jako dugo, igrali smo zajedno u Bayernu devet godina i rame uz rame prošli kroz mnoge uspone i padove”, izjavio je Salihamidžić o Kahnu koji je od 2020. u Upravnom odboru kluba.


Salihamidžić je potvrdio da će branič Lars Lukas Mai, koji s Bayernom ima ugovor do ljeta 2022., otići na jednogodišnju posudbu u novopečenog drugoligaša Werder Bremen.