PREMIERSHIP

Na stadionima engleske Premier lige od sljedeće godine ponovno dozvoljena stajaća mjesta

Hina

Stajaća mjesta na stadionima prve i druge engleske lige zabranjena su nakon nesreće na Hillsboroughu 1989. godine u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpoola uoči utakmice polufinala FA Kupa, a sada se uvode sigurne stajaće zone.



LONDON Od sljedeće godine na određenim stadionima engleske prve i druge nogometne lige bit će dopuštena stajaća mjesta za gledatelje u sklopu pilot programa britanske Uprave za sigurnost na sportskim borilištima (SGSA).


Britanska vlada uputila je SGSA da kreira licencirana područja za stajanja na stadionima.


Program bi se trebao početi primjenjivati od 1. siječnja sljedeće godine, a klubovi imaju rok za prijavu do 6. listopada.




Stajaća mjesta na stadionima prve i druge engleske lige zabranjena su nakon nesreće na Hillsboroughu 1989. godine u kojoj je poginulo 96 navijača Liverpoola uoči utakmice polufinala FA Kupa.


“Najavili smo kako ćemo u suradnji s navijačima i klubovima raditi na uvođenju sigurnih stajaćih zona. Sada kada je neovisno istraživanje okončano, a na stadionima diljem zemlje nema ograničenja vezanog uz dopušteni broj gledatelja, pravo je vrijeme za napredak po tom pitanju”, izjavio je ministar sporta Nigel Huddleston.