ŽIVOT LETI, KAPETANE

Na Mirogoju obilježena 28. godišnjica smrti Dražena Petrovića: “Njegova najveća medalja je ljubav naroda”

Hina

Biserka Petrović/Foto: PIXSELL

Biserka Petrović/Foto: PIXSELL

"Dražen je jači od svega, 28 godina ga fizički nema, a ni sama nisam mogla znati da će toliko ući u ljude i najveća njegova medalja je ljubav naroda", rekla je Draženova majka Biserka Petrović.



ZAGREB Povodom obilježavanja 28. godišnjice pogibije ponajboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena Dražena Petrovića izaslanstvo Cibone je u društvu Draženove majke Biserke i zamjenika zagrebačkog gradonačelnika Luke Korleta položilo vijenac i zapalilo svijeće na njegovom grobu na Mirogoju.


Cibonu su predstavljali predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić te igrači Lovro Gnjidić i Danko Branković.


“Dražen je jači od svega, 28 godina ga fizički nema, a ni sama nisam mogla znati da će toliko ući u ljude i najveća njegova medalja je ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženovog muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura za koju sam mislila da neće preživjeti. Nadam se da ćemo taj dio proširenja obaviti do njegovog rođendana zato što smo za proširenje već dio obavili. To će za djecu biti predivna stvar jer su meni djeca na prvom mjestu. Dražen će pomoću svjetala u olimpijskim krugovima igrati košarku i djeca će gledati kako se sve može postići u životu s radom i radom. Ovih dana sam baš jako emotivna”, rekla je Biserka Petrović.




“Dražen je bio idol moje generacije. Košarka je bila medij preko kojeg smo se družili i razmjenjivali iskustva na školskim i kvartovskim košarkaškim terenima. U tom smislu ću apelirati da se sportska infrastuktura poboljša i da se sport i košarka kao medij i dalje koriste u tom smislu. Draženovo svjetlo će sijati zauvijek”, izjavio je dogradonačelnik Korlat.


“Ovaj dan je uvijek težak, uvijek si postavljamo pitanje je li moglo drugačije. Dražen je bez obzira na tih 28 godina i dalje ‘živ’ i pripada svima nama. Izvor je čudesne inspiracije za sve one koji vole košarku. Njegova nevjerojatna energija, motivacija i rad su napravile da on ‘traje’ toliko dugo. Dražen i Cibona su nerazdvojni, on je primjer za sve naše mlađe generacije“, kazao ej sportski direktor Cibone Marin Rozić.


Dražen Petrović poginuo je 7. lipnja 1993. godine u prometnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj u blizini Ingolstadta prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj.