NBA

Na krilima nezaustavljivog Tatuma Boston Celticsi osigurali doigravanje, Wizardsi će drugu priliku dobiti protiv Pacersa

Luka Medak

Jayson Tatum/Foto: REUTERS

Jayson Tatum/Foto: REUTERS

Celticsi su kao sedmoplasirana momčad Istoka pobijedili osme Washington Wizardse i odmah izborili mjesto u doigravanju, gdje će se sada u prvom krugu boriti protiv drugoplasiranih Brooklyn Netsa, dok će se Wizardsi za doigravanje dalje boriti u petak s Indiana Pacersima.



RIJEKA S utorka na srijedu odigrane su prve utakmice “play-in” turnira Istočne konferencije u kojem se četiri momčadi bori za doigravanje, a pobjede su ostvarili Boston Celticsi i Indiana Pacersi.


Celticsi su kao sedmoplasirana momčad Istoka pobijedili osme Washington Wizardse i odmah izborili mjesto u doigravanju, gdje će se sada u prvom krugu boriti protiv drugoplasiranih Brooklyn Netsa. U tome ih je predvodio fenomenalni Jayson Tatum, koji je bio nezaustavljiv u drugom poluvremenu i završio susret s čak 50 poena, što mu je već treći put ove sezone da je zabio najmanje toliko.


Celticsi su igrali bez “druge violine” Jaylena Browna, koji je zbog ozljede zapešća otpisan za ostatak sezone, tako da je Tatum preuzeo sav teret na sebe. Uz 50 poena, ubilježio je i osam skokova te četiri asistencije, a najviše mu je pomogao Kemba Walker s 29 poena i sedam skokova.




U dresu Celticsa jedino je još Tristan Thompson upisao dvoznamenkaste poene i završio susret s “double-double” učinkom od 12 poena i 12 skokova.


Kod poraženih Wizardsa najbolji su bili Russell Westbrook i Bradley Beal. Westbrook je završio susret s 20 poena, 14 asistencija i pet skokova, dok je Beal upisao 22 poena, deve skokova i šest asistencija.


Celticsi će svoje doigravanje s Netsima započeti u subotu, dok će se za doigravanje Wizardsi u petak boriti s Indiana Pacersima.


Pacersi su u susretu devete i desete momčadi s 27 razlike deklasirali Charlotte Hornetse, koji će sada na godišnji odmor. Najbolji u slavlju Pacersa bio je Domantas Sabonis s 14 poena, 21 skokom i devet asistencija, dok je prvi strijelac momčadi neočekivano bio Oshae Brissett s 23 poena.


Hornetse je predvodio Miles Bridges s 23 poena, Cody Zeller je upisao 17, a Terry Rozier 16 uz osam skokova i šest asistencija.


Večeras počinje i “play-in” turnir na Zapadu, gdje će se boriti Los Angeles Lakersi protiv Golden State Warriorsa i Memphis Grizzliesi proti San Antonio Spursa.


Rezultati:


Indiana – Charlotte 144:117
Boston – Washington 118:100