HRVATSKA OSTALA BEZ OLIMPIJSKIH IGARA

Mršić nakon poraza Hrvatske: “Odigrali smo najbolju utakmicu do sada, ali Njemačka je bila bolja”

Hina

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

"Večeras smo odigrali najbolju utakmicu na ovom turniru, no u zadnjih pet minuta kada se odlučivalo, više nismo imali svježine i nismo vukli dobre poteze. Puno smo ovisili o Bojanu Bogdanoviću. On na kraju više nije imao svježine, stalno su ga udvajali, a mi smo bili statični. Na kraju su Nijemci bili brži i svježiji," kazao je Mršić.SPLIT “Njemačka je bila bolja u ključnim trenucima susreta”, kazao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić nakon poraza od Njemačke u polufinalu kvalifikacijskog turnira za OI kojem je domaćin Split.


Hrvatska je izgubila od Njemačke 76-86 i ostala bez izgleda za plasman na olimpijske igre u Tokiju. Hrvatskoj nije pomogla niti fantastična predstava Bojana Bogdanovića sa 38 koševa.


Njemačka će svoju priliku za plasman u Tokio tražiti u nedjelju u finalu protiv Brazila kojeg vodi Aco Petrović, a na OI ide samo pobjednik finalnog susreta u Splitu.
“Večeras smo odigrali najbolju utakmicu na ovom turniru, no u zadnjih pet minuta kada se odlučivalo, više nismo imali svježine i nismo vukli dobre poteze. Puno smo ovisili o Bojanu Bogdanoviću. On na kraju više nije imao svježine, stalno su ga udvajali, a mi smo bili statični. Nismo dovoljno brzo išli s loptom. Na kraju su Nijemci bili brži i svježiji,” kazao je Mršić.


Mršić je istaknuo kako je hrvatska reprezentacija loše ušla u susret, no koncem prve četvrtine se oporavila.


“Krenuli smo sporo, no oporavili smo se i koncem prve četvrtine i krajem druge dionice igrali smo odlično. Od zadnjih 4,5 minuta prvog poluvremenu i u idućih 15 minuta odigrali smo stvarno dobro. Najbolju obranu, kakvu smo igrali u kvalifikacijama za SP,” dodao je Mršić.


Nažalost, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Na koncu su odabranici Veljka Mršića izgubili sa 10 razlike, premda su osam minuta prije kraja imali 10 koševa viška.


“U napadu smo ovisili o Bojanu i Hezonji. Dok je to funkcioniralo bilo je dobro, no poslije smo ostali bez energije kako bi zaključili utakmicu. Njemačka se oporavila, bolje kretala, lopta je išla brže i zasluženo su pobijedili.”


Kod naših suparnika najefikasniji je bio Maodo Lo sa 29 koševa i osam asistencija.


“On je odličan igrač, na pragu je NBA lige. U prvoj četvrtini je zabio 18 koševa. Kasnije smo ga čuvali normalno, do kraja je u 30 minuta zabio 11 koševa. Imali smo i mi Bojana koji je zabio 38 koševa,” dodao je hrvatski izbornik.


Mršić se zahvalio i našim navijačima.


“Atmosfera je bila dobra, navijači su nas gurali da igramo bolje nego što možemo u ovom tenutku i hvala im na tome,” kazao je Mršić otkrivši kakav je njegov status na klupi reprezentacije nakon ovog turnira.


“Status mi je isti kao što je i bio prije turnira,” naglasio je.