Livaković spašavao Dinamo

Modri remizirali s Genkom i doveli u pitanje šesnaestinu finala EL, ali proljeće u Europi je sigurno

P. N.

POKVARIO PLANOVE DINAMU - Ike Ugbo poentira za remi/Foto REUTERS

POKVARIO PLANOVE DINAMU - Ike Ugbo poentira za remi/Foto REUTERS

Nakon remija s Genkom, Modri bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava "play-off" Europske lige u zadnjem kolu morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti RapidZAGREB U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir odigrao 1:1 protiv Genka osiguravši europsko proljeće. No, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li Modri nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu.


Nakon remija s Genkom, Modri bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava “play-off” Europske lige u zadnjem kolu morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid. No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak je osigurao najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi.


Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala, koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao Vandevoordta. McKenzie je bio na leđima, Menalu, koji je izdržao prijetnju i zabio.
Gosti su se u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili. Hrošovsky je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe, koji je iz okreta zakucao loptu pod gredu za 1:1.