Kvalifikacije za EP

Mladi Vatreni kao prvoplasirana ekipa u grupi dočekuju Austriju i Finsku: “Igrači moraju shvatiti kakvu priliku imaju”

Portal Novilist.hr

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Igor Bišćan/Foto PIXSELL

Pokušavamo igračima dati do znanja kakve prilike imaju, da su već sada pravi profesionalci i da im je svaki trening prilika da postanu još ozbiljniji igrači - kaže Bišćan



RIJEKA Izbornik Hrvatske U-21 Igor Bišćan okupio je danas momčad uoči dvoboja s Austrijom i Finskom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Obje utakmice igraju se u Varaždinu, s Austrijom je okršaj na rasporedu u petak, dok će Finsku ugostiti četiri dana poslije.


Na popisu se prvotno našao i kapetan Rijeke Hrvoje Smolčić, koji će zbog ozljede ipak propustiti ovu akciju, ali je zato naknadni poziv dobio Denis Bušnja.


Hrvatska je prva na ljestvici grupe A s 18 bodova, na drugom je mjestu Norveška s tri boda manje, dok 13 bodova na trećem mjestu ima Austrija. Prvoplasirane momčadi će izboriti EURO.




– U dobroj smo situaciji, ali čekaju nas dvije jako teške utakmice, ništa još nije riješeno. Moramo biti ozbiljni, motivirani, spremni na zahtjevne suparnike. Kada smo bili takvi, pokazali smo da smo u stanju pobjeđivati – rekao je izbornik Bišćan pa analizirao prvog protivnika, Austriju.


– Od početka Austriju stavljam u kategoriju naših najozbiljnijih suparnika, makar to tablica i prošla utakmica ne pokazuju. No, stojim i dalje kod toga, imaju zanimljive igrače koji igraju važne uloge. Volio bih se prevariti, ali mislim da ćete se svi uvjeriti koliko su kvalitetni. Finska nije na toj razini, ali bolji su nego što smo mislili.


Bišćan je prokomentirao i svoju ekipu, u kojoj je nekoliko igrača, među kojima i Hrvoje Smolčić, otpalo zbog ozljeda.


– Dobra je situacija što se tiče kontinuiteta nastupa u klubovima. Nekolicinu smo doduše izgubili zbog ozljeda, no uvijek je tome tako, nažalost. Svi su došli u formi i natjecateljskom ritmu, a tada je meni kao izborniku lakše pripremati utakmicu. Pokušavamo igračima dati do znanja kakve prilike imaju, da su već sada pravi profesionalci i da im je svaki trening prilika da postanu još ozbiljniji igrači – zaključio je Bišćan.