UZVRAT RIJEKE I SLAVEN BELUPA

Mladi Riječanin s Koprivničanima protiv matičnoga kluba: “Na Rujevici smo pokazali da možemo igrati s Rijekom”

Davor Petrović

Domagoj Pavičić/Foto PIXSELL

Domagoj Pavičić/Foto PIXSELL

Mislim da smo na Rujevici pokazali da možemo igrati s Rijekom. Nikome unaprijed ne priznajemo da je bolji od nas. Sada na svom terenu idemo na pobjedu, a na kraju ćemo vidjeti kako će se sve posložiti - rekao je Iličić.



KOPRIVNICA U zadnja četiri kola Miroslav Iličić je izborio status startera u Slaven Belupu, što jasno sugerira da će ove srijede, uz svog partnera u napadu Törlesa Knölla, jurišati prema golu kluba u kojem je proveo najveći dio svog nogometnog odrastanja. Prošlog je petka taj 22-godišnji centarfor odigrao svih devedeset minuta dvoboja istih rivala na Rujevici.


– Uvijek se lijepo vratiti doma i zaigrati na travnjaku kluba u kojem sam prošao mlađe dobne kategorije. Taj osjećaj je stvarno poseban. Moja karijera je išla zaobilaznim putem, iz Rijeke sam otišao u četvrtu ligu i stalno sam radio mali korak naprijed. Sada sam konačno dočekao najviši stupanj natjecanja – kaže Iličić.


Od kraja prošlog kolovoza ste u Koprivnici. Kakvi su dosadašnji dojmovi u Slaven Belupu?


– Spletom okolnosti, sada je Koprivnica moj dom. Svi su me stvarno lijepo prihvatili i napravili sve da se tu osjećam ugodno. Slaven Belupo je stabilan i dobro organiziran klub i na meni je da svojim ponašanjem i igrama opravdam povjerenje trenera i stručnog stožera.


I to vam dosta dobro ide. Uknjižili ste jedanaest nastupa, od toga pet u udarnoj jedanaestorci, a zadnje četiri utakmice ste započeli. Je li to ono čemu ste se nadali kada ste prešli u Slaven Belupo iz Orijenta 1919?




– Ajmo reći da sam na početku morao proći razdoblje prilagođavanja na višu razinu nogometa i upoznavavanja suigrača i nove okoline. Mislim da sam dobro odradio sve to i izborio se za mjesto u početnoj postavi. Ovog proljeća sam postigao svoj prvoligaški prvijenac protiv Šibenika u Koprivnici, a volio bih da uz dobre igre zabijem još koji gol. No, doći će vrijeme i za to.


Prošlog petka Slaven Belupo je osvojio bod na Rujevici, a opći dojam je da se moglo i do pobjede. Kako vi gledate na to?


– Može se reći da smo bili opasniji. Rijeka je u određenim dijelovima utakmice držala posjed lopte, ali mi smo bili konkretniji i imali smo opasnije situacije pred njihovim golom. Zato mislim da stvarno možemo više žaliti za pobjedom.


Sada Rijeka stiže u Koprivnicu, a Slaven Belupo ima samo tri boda više od posljednje Lokomotive. Nosi li takvo stanje na tablici dodatni imperativ?


– Dvije pobjede Istre 1961 nad Lokomotivom zakuhale su situaciju, ali mi i dalje nastavljamo po dogovoru i u svakom nastupu idemo na pobjedu. Ne osvrćemo se na ono što rade drugi, fokusirani smi isključivo na sebe i svoje rezultate. Osim toga, imamo i dvije zaostale utakmice, ovu s Rijekom i s Hajdukom na Poljudu. Kod nas nema nikakve nervoze zbog tih promjena na tablici. Štoviše, Rijeku dočekujemo u odličnoj atmosferi, nakon dobre igre koju smo pružili na Rujevici. Tamo smo ispoštovali sve zamisli trenera i stručnog stožera. Mislim da se nakon toga atmosfera u svlačionici još malo podignula.


Kakav dojam je tada Rijeka ostavila na vas?


– Oni su ovog proljeća odigrali jako puno utakmica, i to se odrazilo na rezultatima, a sada imaju i novog trenera, kojem će sigurno trebati neko vrijeme da uigra momčad. Takve stvari su normalne u nogometu. Mislim da smo na Rujevici pokazali da možemo igrati s Rijekom. Nikome unaprijed ne priznajemo da je bolji od nas. Sada na svom terenu idemo na pobjedu, a na kraju ćemo vidjeti kako će se sve posložiti – rekao je Iličić.