NEZADOVOLJSTVO PREDSJEDNIKA HNK RIJEKE

Mišković još uvijek ogorčen zbog prijenosa Rijeke i PAOK-a: “U Hrvatskoj se sport bojkotira”

Portal Novi list

Damir Mišković/Foto: PIXSELL

Damir Mišković/Foto: PIXSELL

"Igramo play-off Konferencijske lige u Solunu, a mi bismo sami trebali platiti za prijenos? U svim normalnim zemljama klubovima plaćaju za takve utakmice i to vrlo izdašno. pada mi na pamet da se kod nas sport jednostavno bojkotira", rekao je Mišković



RIJEKA Remi Rijeke i PAOK-a u Solunu hrvatska javnost umalo nije imala gdje gledati da nije u posljednji čas uskočila RTL televizija. Predsjedniku Rijeke Damir Mišković ogorčen je što je došlo do takve situacije te je dao svoj komentar za Sporske novosti.


– Sve mi je to bilo iznimno tužno i žalosno, ali i dodatna potvrda o tome gdje je stvarno mjesto sporta u Lijepoj Našoj. Negdje pri dnu… Mi smo kao klub dugo molili Grke da drastično spuste cijenu za prijenos utakmice. Oni nikako nisu mogli shvatiti da netko ne želi platiti za prijenos takve utakmice za – kako su rekli – nikakve novce. Na koncu su prihvatili naše molbe i spustili cijenu na doista mizernih 12.000 eura – kaže predsjednik riječkog prvoligaša i nastavlja:


– Na tome sam im neizmjerno zahvalan. Nažalost, ni to nije bilo dovoljno malo za naše TV kuće i prijenosa ne bi bilo da nismo napravili medijsku pompu, na čemu opet zahvaljujem svima koji su nam pomogli u stvaranju pritiska. Na koncu se javio RTL kojem također zahvaljujem. Da se nije javio RTL, utakmicu bi prenosio HNTV, uz ponešto našeg, klupskog sponzorstva. HNTV je već prenosio naše četiri ranije europske utakmice, opet uz našu pomoć. Pa je li to normalno? Igramo play-off Konferencijske lige u Solunu, a mi bismo sami trebali platiti za prijenos? U svim normalnim zemljama klubovima plaćaju za takve utakmice i to vrlo izdašno. pada mi na pamet da se kod nas sport jednostavno bojkotira. Je li moguće da nikoga ništa ne zanima kad je sport u pitanju? A uvjeren sam da je našu utakmicu sinoć gledalo možda i milijun ljudi u Hrvatskoj – završio je Mišković.