Smrt Gerda Müllera

Minhenski Bayern tuguje, javila se i legenda Oliver Kahn: “Njegova postignuća su bez premca”

Portal Novilist.hr

Gerd Muller/Foto REUTERS

Gerd Muller/Foto REUTERS

Der Bomber je zabio i 62 gola u 68 nastupa za Zapadnu Njemačku, a 1970. godine je osvojio i Zlatnu loptu nakon što je na SP-u bio najbolji strijelac turnira s 10 pogodaka.



RIJEKA Nogometni svijet oplakuje odlazak njemačke legende Gerda Müllera, a njegov klub minhenski Bayern svoju je web stranicu obilježio crno-bijelim tonovima.


Upravo je u Bayernu Müller izgradio svoju sjajnu karijeru, i dan danas je najbolji strijelac njemačke Bundeslige s 365 golova u 427 utakmica. Der Bomber je zabio i 62 gola u 68 nastupa za Zapadnu Njemačku, a 1970. godine je osvojio i Zlatnu loptu nakon što je na SP-u bio najbolji strijelac turnira s 10 pogodaka.


– Vijest o smrti Gerda Müllera nas je teško pogodila. On je jedan od najvećih legendi u povijesti Bayerna, njegova postignuća su bez premca do današnjeg dana te će zauvijek biti dio velike povijesti Bayerna i cijelog njemačkog nogometa. Kao igrač i osoba, Müller je uvijek stajao uz Bayern i njegov razvoj u jedan od najvećih svjetskih klubova. Gerd će zauvijek biti u našim srcima – rekao je direktor Bayerna i njegova legenda Oliver Kahn.