Odbio i psihologa

“Mentalno nespreman” Simmons ponovo kažnjen od strane kluba, plaćat će oko dva i pol milijuna kuna za svaku utakmicu koju ne odigra

Hina

Ben Simmons/Foto REUTERS

Ben Simmons/Foto REUTERS

Bivši prvi izbor prvog kruga drafta Simmons ove sezone još nije odigrao niti jednu utakmicu za Sixerse, koji su na omjeru pobjeda i poraza 7-2, a kao razlog je naveo kako nije "mentalno spreman".



PHILADELPHIA Trenutačno vodeći sastav Istočne konferencije američke profesionalne košarkaške NBA lige Philadelphia 76-ers odlučila je ponovno kažnjavati Bena Simmonsa sa po 360,000 dolara za svaku utakmicu koju ne odigra.


Bivši prvi izbor prvog kruga drafta Simmons ove sezone još nije odigrao niti jednu utakmicu za Sixerse, koji su na omjeru pobjeda i poraza 7-2, a kao razlog je naveo kako nije “mentalno spreman”.


Iz kluba su mu prije dva tjedna dogovorili terapiju kako bi se riješio svojih poteškoća te ga prestali financijski kažnjavati, no Simmons je bio na samo jednom razgovoru s psihologom kojega mu je odredio klub, a odbio je dostaviti bilo kakve dokaze o suradnji s nekim drugim stručnjakom. Klub mu je stoga do daljnjega odlučio ukinuti primanja.




Ranije ove godine Sixersi su kaznili Simmonsa s dva milijuna dolara jer nije sudjelovao na ljetnim pripremama.


Simmons je tražio odlazak iz kluba, no vodstvo kluba nije pronašlo niti jednu zadovoljavajuću ponudu za igrača koji je svojim igrama i pristupom razočarao navijače u prošlosezonskom doigravanju.