Povratak doma

Memphis otpustio Gasola nakon samo pet dana, Španjolac se vjerojatno vraća u svoju domovinu

Hina

Marc Gasol/Foto REUTERS

Marc Gasol/Foto REUTERS

Sada je Memphis službeno otpustio Gasola koji je spreman započeti ovu sezonu u nekom španjolskom klubu. Iako se nagađalo da bi Marc Gasol mogao i okončati košarkašku karijeru, izglednije je u ovom trenutku da će ponovno odjenuti dres ili Barcelone ili GironeMEMPHIS Marc Gasol, 36-godišnji španjolski košarkaš, na sigurnom je putu povratka u domovinu.


Službeno je Memphis objavio da je otpustio Gasola koji se u tom klubu zadržao pet dana. Naime, ranije su LA Lakers poslali Gasola, uz izbor druge runde drafta i 250.000 američkih dolara prema Memphisu, dok su za to dobili prava na Wang Zhelina.


Odmah su američki mediji naglasili da ni Memphis ni Gasol nisu za obnavljanje suradnje, jer je, podsjetimo, španjolski centar veliki dio NBA karijere proveo baš u tom klubu (od 2008. do 2019. godine).
Sada je Memphis službeno otpustio Gasola koji je spreman započeti ovu sezonu u nekom španjolskom klubu. Iako se nagađalo da bi Marc Gasol mogao i okončati košarkašku karijeru, izglednije je u ovom trenutku da će ponovno odjenuti dres ili Barcelone ili Girone.


Marc Gasol je osvojio jedan NBA prsten u karijeri (s Torontom), a kroz trinaest sezona u ligi ostvario je respektabilnu statistiku (preko 10.000 poena, 6.000 skokova i 2.900 asistencija).