BROZ “DOMAĆIN” U VELIKOJ GORICI

Marcelo Brozović uoči prijateljske utakmice s Armenijom: “U momčadi vlada dobra atmosfera”

Portal Novi list

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

“Osjećam se jako dobro, poslije naporne sezone odmorio sam se nekoliko dana, što je sasvim dovoljno. Od prvog dana treniramo jako dobro, a u momčadi vlada jako dobra atmosfera", rekao je Brozović.



VELIKA GORICA Marcelo Brozović u Velikoj Gorici slovi za “domaćina” uoči sutrašnje prijateljske utakmice s Armenijom u njegovu “susjedstvu”, a odgovarao je na razna pitanja novinara, koja prenosi HNS.


Pitanja su počela s Belgijancima Lukakuom i De Bruyneom.


“Lukakua je jako teško čuvati. Fizički je stvarno vrlo jak. Međutim, moramo dati sve od sebe, boriti se i to je to. A De Bruyne je, po mom mišljenju, među tri najbolja veznjaka na svijetu. Ima odličan udarac i pregled igre, zato i igra na tako visokoj razini. A Gorica… Velika je stvar za mene da igramo u mom gradu, nadam se da ćemo pobijediti.”




Marcelo poslije odlaska iz Dinama nije osvojio nijedan trofej do ove sezone kad je slavio “scudetto” s Interom.


“Poslije dugih šest godina konačno smo osvojili naslov prvaka, zbog toga sam stvarno presretan. Prije toga sam gubio dva velika finala, ono u Rusiji s Hrvatskom protiv Francuske i prošle godine finale Europske lige. Evo, napokon je i meni svanulo, nadam se da neću stati na tome. Kako je bilo raditi s Antonijom Conteom? Imali smo odličan odnos, ali kod njega ako nisi sto posto, nećeš igrati. U posljednje dvije godine bilo je puno rada.”


Broz ističe dobro ozračje u momčadi.


“Osjećam se jako dobro, poslije naporne sezone odmorio sam se nekoliko dana, što je sasvim dovoljno. Od prvog dana treniramo jako dobro, a u momčadi vlada jako dobra atmosfera. Je l’ slušaju mlađi igrači? Nekad na treningu, ako nisu unutra sto posto, podviknemo na njih.”


Vedran Ćorluka godinama je s Marcelom dijelio svlačionicu, a sad mu je jedan od “šefova”.


“Čarlija svi jako dobro znate, kakav je bio na terenu, takav je i sada kad je dio stožera. Riječ je o karakternom igraču, što god bi rekao, uvijek bi ga svi poslušali. Sigurno će nam biti od velike pomoći.”


Igrače nije puno poremetio ostanak u Rovinju.


“Vidjeli smo nekoliko solucija koje su se nudile i odlučili smo da nam je najbolje ostati u Hrvatskoj, u Rovinju. Koliko možemo na Euru? Hrvatska može jako puno, ali, kao što smo vidjeli u tri posljednje utakmice, ako pristup nije pravi i ako nismo svi na sto posto, može biti problema. Najbitnije je okrenuti se prvim trima utakmicama na Europskom prvenstvu, a poslije ćemo vidjeti. Nova tetovaža ako uđemo u finale? Ne ako uđemo, nego ako osvojimo”, zaključio je Brozović.