SVI SE OPRAŠTAJU S MANDŽOM

Mandžukića u mirovinu ispratili i neki bivši klubovi: “Bilo je prekrasno s tobom dijeliti dio tvog puta…”

Portal Novi list

Reuters

Reuters

"Zajedno smo doživjeli veliku avanturu. Bilo je prekrasno s tobom dijeliti dio tvog puta, Mario. Hvala ti na svemu što si nam dao i sretno u budućnosti", poručio je Juventus Mandžukiću.



RIJEKA Odlazak Marija Mandžukića u nogometnu mirovinu odjeknuo je i izvan Hrvatske, a posebno u zemljama u kojima je nastupao tijekom igračke karijere.


Bivši igrač Marsonije i Zagreba ostvario je inozemni transfer iz Dinama u Wolfsburg 2010. i otad je nosio dresove mnogih najjačih europskih klubova. Zabijao je u Njemačkoj i za Bayern, u Italiji za Juventus, a u Španjolskoj za Atletico Madrid, sa svim tim klubovima osvajao trofeje, a onaj najveći u klupskoj karijeri stigao je u sezoni 2012./2013., kada je podigao trofej namijenjen najboljoj momčadi Lige prvaka.


Taj uspjeh Mandžukić je osvojio s Bayernom i bio mu je to jedan od osam trofeja s tim klubom. Tako je Bayern po informaciji da je Mandžukić sad bivši nogometaš na Twitteru objavio vijest svojim navijačima i zahvalu svom bivšem napadaču.




“Kraj velike karijere. Hvala ti na svemu, Mario”, napisali su iz Bayerna.



Nakon Bayerna, s Mandžom se oprostio i Juventus, klub za koji je odigrao 162 utakmice, najviše u profesionalnoj karijeri za jedan klub, postigao 44 gola te namjestio ih 17.


“Zajedno smo doživjeli veliku avanturu. Bilo je prekrasno s tobom dijeliti dio tvog puta, Mario. Hvala ti na svemu što si nam dao i sretno u budućnosti”, poručio je Juventus Mandžukiću.



Zanimljivo, Mandžukić se našao i u uglednom društvu. Osim njega, Ferenc Puškaš, Zinedine Zidane, Gerd Muller i Zoltan Czibor jedini su u povijesti zabijali u finalu Svjetskog prvestva i finalu Lige prvaka.