Bolan poraz

Mancini ostaje na klupi Italije unatoč neodlasku na SP, predsjednik talijanskog saveza okrivio klubove i Serie A

Portal Novilist.hr

Roberto Mancini/Foto REUTERS

Roberto Mancini/Foto REUTERS

Razočaravajuće je što su igrači imali praktički samo jedan dan treninga. To nije pomoglo, ali ne želim izazivati kontroverze. Problem je i što klubovi stvaraju otpor prilikom svakog pozivanja njihovih igrača - kaže predsjednik Saveza Gabriele Gravina



RIJEKA Predsjednik talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina očekivano je bio razočaran nakon što su Azzurri izgubili od Sj. Makedonije i tako ostali bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. Mnogi su odmah nakon utakmice otpisali izbornika Roberta Mancinija, ali čini se da će on ipak ostati na klupi europskih prvaka, unatoč šokantnom ispadanju.


To je nogomet. U sportu morate prihvatiti i ovakve situacije. Radost koju smo proživjeli prošlog ljeta ostaje, baš kao i velika gorčina nakon ovog poraza. Ovi dečki dali su našoj zemlji predivan san prije samo nekoliko mjeseci. Ne smijemo spavati na lovorikama i ova večer pokazuje nam da postoji nešto na čemu moramo raditi u našem nogometnom pokretu. Moramo shvatiti što trebamo činiti, primjerice riješiti problem male minutaže mlađih igrača – rekao je za RAI Sport Gravina, koji je potom reagirao i na odluku vodstva Serie A koje nije odgodilo jedno kolo kako bi reprezentacija imala više vremena za pripremu.


– Razočaravajuće je što su igrači imali praktički samo jedan dan treninga. To nije pomoglo, ali ne želim izazivati kontroverze. Također, naši izbornici imaju jako težak posao u odabiru igrača jer samo oko 30 posto mladih igrača su Talijani. Problem je i što klubovi stvaraju otpor prilikom svakog pozivanja njihovih igrača. Gledaju na reprezentaciju kao na smetnju umjesto na priliku.




Mancini zasad ostaje na klupi Italije, barem kada je mišljenje Saveza u pitanju.


Nadam se da će Mancini nastaviti s nama. Vezan je za naš projekt i nadam se da će se oporaviti od ove eliminacije i ostati. Baš kao što smo prihvaćali komplimente prošlog ljeta, moramo prihvatiti i kritike koje će sada doći, ali moram probati zaštititi nacionalnu vrstu. Idemo naprijed uzdignuta čela.