PRVA HNL

Majer na odlasku, Krznar na mukama: Dinamo dočekuje Lokomotivu s brojnim ozljedama igrača

Davor Petrović

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Izvan kadra su nam petorica od osmorice u obrani. Moramo pronaći nove mogućnosti ili u promjeni sustava, ili u promjeni uloga nekih igrača - kaže Damir Krznar



ZAGREB Petak je definitivno potvrdio da Lovro Majer neće igrati ni Ligu prvaka ni Europsku ligu. Naime, 23-godišnji veznjak sve je dogovorio s Renneseom, koji će Dinamu platiti 12 milijuna eura odštete, uz klauzule u ugovoru, što znači da bi ukupna svota mogla narasti do 15 milijuna eura.


To znači da bi današnji sraz s Lokomotivom mogao predstavljati Majerovu zadnju utakmicu HT Prve lige. Naravno, ako ga Damir Krznar ne odluči odmarati za dvoboj sa Šerifom. Taj uzvrat zadnje runde kvalifikacija Lige prvaka definitivno će predstavljati Majerov posljednji nastupu modrom dresu.


– Imamo zamjenu za njega jer smo planski dovodili igrače. Prvi izbor je Luka Ivanušec, kojeg smo koristili na boku, a sada ćemo ga gurnuti prema sredini – objašnjava Damir Krznar.




Trener Dinama dočekuje gradski derbi u velikim problemima zbog brojnih ozljeda igrača i činjenice da mora rotirati momčad kako bi sačuvao svježinu svojih udarnih aduta za dvoboj sa Šerifom, koji u Zagreb stiže s ogromna tri gola prednosti.


– To je izazov za cijeli stručni stožer. Moramo pronaći nove mogućnosti ili u promjeni sustavaili u promjeni uloga nekih igrača. Izvan kadra su nam petorica od osmorice u obrani – ističe maksimirski šef struke.


Preciznije, ozlijeđena su tri stopera, Rasmus Lauritsen, Josip Šutalo i Dino Perić te dvojica bekova, Daniel Štefulj i Sadegh Moharrami, koji bi se uskoro mogao priključiti momčadi. Povrh toga, kapetan Arijan Ademi također je u fazi oporavka, a njegov je izostanak, kako kaže Krznar, teško nadoknadiv hendikep.


– Moramo vratiti energiju i vjeru u sebe i postaviti se kao istinski lider nogometa, ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji. Sve to trebamo demonstrirati na terenu – tvrdi Krznar.


Njegov kolega Silvijo Čabraja, pak, uživa u rezultatima koje postiže vodeći Lokomotivu.


– Do sada smo ostvarili odlične stvari, ali svjesni smo da nas sada čeka najteža utakmica. Napraviti ćemo sve kako bismo se neporaženi vratili s Maksimira – zaključuje Čabraja.