ADIO, KAPETANE!

Luis Enrique objavio popis igrača za EURO, izostavio Ramosa: “Bila je teška odluka, ali moram naći boljega”

Hina

Luis Enrique / Reuters

Luis Enrique / Reuters

"To je bila teška odluka, ali Ramos nije igrao i gotovo nije trenirao od siječnja", objasnio je svoju odluku španjolski izbornik Luis Enrique.



MADRID Kapetan španjolske nogometne reprezentacije Sergio Ramos nije se našao na popisu 24 igrača na koje izbornik Luis Enrique računa za Europsko prvenstvo (od 11. lipnja do 11. srpnja).


“To je bila teška odluka, ali Ramos nije igrao i gotovo nije trenirao od siječnja”, objasnio je svoju odluku španjolski izbornik Luis Enrique na konferenciji za medije u ponedjeljak.


“Jučer sam ga zvao i bilo je teško. Osjećam se loše jer je on pravi profesionalac i pomagao je puno reprezentaciji. I moći će još pomoći u budućnosti. Ali sada moram naći boljega za momčad“, dodao je.




Ramos je pauzirao zbog ozljede gotovo cijeli kraj sezone s Realom za koji je ove godine odigrao svega pet utakmica.


Ozlijedio je desno bedro, zatim list lijeve noge, onda se zarazio koronavirusom i na kraju je ozlijedio potkoljenicu lijeve noge. Osim što Ramos nije našao mjesto na popisu za Euro, na njemu nema ni jednog igrača Reala što se do sada nije nikada dogodilo.


No u reprezentaciju je pozvan branič Manchester Cityja Aymeric Laporte, koji je upravo dobio španjolsko državljanstvo. S obzirom na to da je do sada bio tri puta zvan u reprezentaciju Francuske, ali nije odigrao ni jednu utakmicu za trikolore, Laporte se na kraju odlučio za Španjolsku.


Popis igrača španjolske reprezentacije za Euro:


Vratari: David De Gea, Unai Simon, Robert Sanchez


Braniči: José Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric García, Diego Llorente, César Azpilicueta, Marcos Llorente


Vezni red: Sergio Busquets, Rodri, Thiago Alcantara, Pedri, Koke, Fabian Ruiz


Napadači: Gerard Moreno, Alvaro Morata, Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Ferran Torres, Adama Traoré, Pablo Sarabia