Prva HNL

Lokomotiva slavila i zauzela peto mjesto na kraju sezone, Kulenović strijelac s bijele točke

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Lokomotiva je tako sezonu završila na petom mjestu, dok su Šibenčani završili kao osmi



ZAGREB Nogometaši Lokomotive svladali su Šibenik u Kranjčevićevoj ulici 2-1 (2-1) u ogledu posljednjeg 36. kola Prve HNL čime su osigurali peto mjesto na kraju sezone.


Jedina dvojba prije posljednjeg kola u Prvoj HNL bila je hoće li peta biti Lokomotiva ili Gorica. Lokomotivi je ovog petka za to trebao samo bod, a osvojena su sva tri u susretu gdje se sve zanimljivo dogodilo se u prvom poluvremenu. Tada su i postignuti svi pogoci, Sandro Kulenović i Mateo Marić za domaćina, a Ivan Delić za goste.


Utakmica je počela idealno za domaćina jer je Mesa napravio prekršaj za jedanaesterac, a siguran je pritom bio Kulenović za 1-0. Nakon tog pogotka uslijedilo je razdoblje igre u kojem su podjednako prijetili i jedni i drugi. Domaćin je, pak, poveo 2-0 u 29. minuti, a opet je u središtu pozornosti bio Stojković.




Taj je mladi igrač Lokomotive iznudio jedanaesterac, dok je tada asistirao strijelcu Mariću. Nakon drugog gola Lokomotiva je zavladala travnjakom, ali na samom kraju prvog dijela gosti su smanjili. Lijepi je pogodak zabio Delić, a i njemu, kao i ranije Kulenović, to je bio okrugli deseti ovosezonski pogodak u Prvoj HNL.


U drugom dijelu igra se posve razvodnila, a najbolju šansu imao je gostujući igrač Ćurić koji nakon točno sat vremena igre ipak nije uspio izjednačiti.


Lokomotiva je tako sezonu završila na petom mjestu, dok su Šibenčani završili kao osmi.