Pare nisu problem jer para nikad nema?

Liverpool tijekom pandemije ostvario gubitak od 46 milijuna funti, svejedno planira dovesti Konatea za 40 milijuna

Portal Novi list

“Izvješće pokazuje koliki je utjecaj imala kriza te koliko su glavni prihodi pali. Prije krize, bili smo u solidnoj financijskoj situaciji, a sada pokušavamo preživjeti opreznim djelovanjem”, rekao je direktor kluba Andy Hughes.



LIVERPOOL Danas je Liverpool objavio detaljno financijsko izvješće za razdoblje do kraja svibnja 2020. godine, u kojem stoji da je engleski prvak ostvario gubitak od gotovo 46 milijuna funti, i to prije oporezivanja.


“Izvješće pokazuje koliki je utjecaj imala kriza te koliko su glavni prihodi pali. Prije krize, bili smo u solidnoj financijskoj situaciji, a sada pokušavamo preživjeti opreznim djelovanjem. Možemo biti optimistični u pogledu završetka ove sezone, ali nadam se da će se stvari normalizirati u sljedećoj”, rekao je direktor kluba Andy Hughes.


U načelu će taj gubitak biti još i veći jer ovi podaci pokrivaju tek razdoblje prva tri mjeseca pandemijske krize, a nagađa se u britanskim medijima da bi on mogao biti čak oko 120 milijuna funti.


Usprkos tome, Liverpool i dalje planira potrošiti 40 milijuna funti na dovođenje Ibrahime Konatea iz RB Leipziga na kraju sezone, ali će i pokušati prodati Divocka Origija te Xherdana Shaqirija.