Premiership

Liverpool deklasirao Man United! Redsi ostvarili rekordnu pobjedu na Old Traffordu, očajnu večer Crvenih vragova upotpunio Pogba s crvenim kartonom

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

"Redsi" su već u prvom poluvremenu zabili četiri gola i već tada ispisali povijest. Naime, nikada u povijesti United na svom travnjaku u prvom poluvremenu nije primio četiri gola.



MANCHESTER U najvećem derbiju engleskog nogometa Liverpool je na Old Traffordu deklasirao Manchester United sa 5-0 ostvarivši rekordnu pobjedu u “Kazalištu snova”.


Do sada najveću pobjedu na Old Traffordu “Redsi” su ostvarili u ožujku 2009. kada su pobijedili sa 4-1. Večeras su već nakon 50 minuta igre imali 5-0, a od 61. minute i igrača više, no “stali su na loptu”.


Posljednji put United je kod kuće izgubio sa 0-5 prije 66 godina od Manchester Cityja.




“Redsi” su već u prvom poluvremenu zabili četiri gola i već tada ispisali povijest. Naime, nikada u povijesti United na svom travnjaku u prvom poluvremenu nije primio četiri gola.


Junak utakmice bio je sjajni egipatski napadač Mohamed Salah koji je postigao tri gola (38, 45+4, 50), te upisao asistenciju za vodstvo 1-0.


Liverpool je furiozno ušao u susret i gosti su poveli u petoj minuti golom Nabyja Keite, da bi u 13. minuti već je bilo 2-0 nakon što je zabio Diogo Jota.


Tada je uslijedio “Salah show” i egipatski napadač je zabio tri gola u nizu postavši prvi igrač koji je na Old Traffordu upisao “hat trick” nakon što je to 2003. učinio “pravi” Ronaldo u dresu Real Madrida.


Očajnu večer “Crvenih vragova” upotpunio je Paul Pogba zaradivši u 61. minuti crveni karton, a u završnici prvog dijela živce je izgubio i Cristiano Ronaldo zaradivši žuti karton zbog nesportskog poteza.


Liverpool je ovim rezultatom produžio niz bez poraza na 19 ligaških utakmica, te upisao četvrtu pobjedu uz šest remija i samo jedan poraz u zadnjih 11 ligaških susreta protiv Uniteda.


U ranije odigranom susretu West Ham je pobijedio Tottenham sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Michail Antonio u 72. minuti.


Na ljestvici vodi Chelsea sa 22 boda, Liverpool je drugi s bodom manje, dok Manchester City na trećoj poziciji ima 20 bodova.


West Ham je skočio na četvrto mjesto engleskog prvenstva sa 17 bodova, dok je ManU na sedmom mjestu sa 14 bodova.