PREMIERSHIP

Leicester u utakmici s čak šest golova senzacionalno srušio Manchester United

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto: REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto: REUTERS

Četiri od šest pogodaka palo je u razmaku od 13 minuta u završnici utakmice.



LONDON U dvoboju 8. kola engleske Premier lige Leicester City je na svom stadionu King Power pobijedio Manchester United sa 4-2 (1-1), a četiri od šest pogodaka palo je u razmaku od 13 minuta u završnici utakmice.


Greenwood je u 19. minuti doveo goste u vodstvo, a u 31. minuti je izjednačio Tielemans. Do 78. minute su mreže mirovale, a onda su se razgoropadili strijelci, pogotovo domaći. Leicesterov turski branič Soyuncu je u 78. minuti pogodio za 2-1. U 82. minuti je izjednačio Rashford, no već u sljedećem napadu na drugoj strani precizan je Vardy za 3-2. Konačnih 4-2 postavio je Daka u prvoj minuti sučevog dodatka.


Manchester City je na svom stadionu rutinski svladao Burnley sa 2-0. Bernardo Silva je u 12. minuti postigao vodeći pogodak, a Kevin De Bruyne je u 70. minuti pogodio za 2-0. ‘Građani’ su se priključili trenutačno vodećem Liverpoolu koji ima bod više od aktualnih prvaka.




Veliki preokret su u Birminghamu izveli nogometaši Wolverhamptona, koji su do 80. minute imali dva gola zaostatka za Aston Villom, da bi na kraju odnijeli dva tri boda s Villa Parka. Danny Ings (48) i John McGinn (69) donijeli su domaćima dva gola prednosti, ali to im nije bilo dovoljno za pobjedu, čak ni za bod.


Marokanac Romain Saiss (80) smanjio je zaostatak “vukova”, a kapetan gostiju Conor Coady (86) pogodio je za izjednačenje. U posljednjim trenucima utakmice Portugalac Ruben Neves (90+5) postigao je gol za potpuni preokret.


Southampton je pogotkom Albanca Armanda Broje na svom stadionu svladao Leeds, a Norwich i Brighton su odigrali utakmicu bez pogodaka.


Talijanski nogometni stručnjak Claudio Ranieri neće po dobrome pamtiti svoj povratak u englesku Premier ligu, jer je u prvom subotnjem dvoboju njegov Watford na svom terenu poražen od Liverpoola sa 5-0.


Posebno inspiriran bio je Roberto Firmino koji je postigao ‘hat-trick’ golovima u 37., 52. i 91. minuti, a asistirao je i Mohamedu Salahu za pogodak u 54. minuti. Liverpool je poveo već u 9. minuti kad je nakon Salahovog dodavanja Sadio Mane pogodio mrežu s ruba kaznenog prostora, što je bio njegov 100. gol u Premier ligi.



Standings provided by SofaScore LiveScore