Buffon u Parmi

Legendarni vratar se vratio u klub u kojem je počeo svoju nogometnu karijeru: “Superman se vratio”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Iako je rekorder po broju odigranih utakmica u Serie A (657), od svoje prve utakmice s Parmom 1995. kada je imao 17 godina, Buffon je do sada samo jednom igrao u drugoj ligi: 2006./07. kada je Juventus kažnjen u sklopu skandala "calciopoli"PARMA Legendarni talijanski vratar 43-godišnji Gianluigi Buffon se vratio u Parmu, momčad gdje je počeo svoju nogometnu karijeru, a koja je ispala u drugu ligu, objavio je taj klub u četvrtak, dvadeset godina nakon zadnje utakmice koju je “Superman” odigrao s “Gialloblu” (žuto-plavi).


“Superman se vratio”, objavila je Parma na svom Twitteru uz video na kojem talijanska legenda govori: “Vratio sam se”.


Iako je rekorder po broju odigranih utakmica u Serie A (657), od svoje prve utakmice s Parmom 1995. kada je imao 17 godina, Buffon je do sada samo jednom igrao u drugoj ligi: 2006./07. kada je Juventus kažnjen u sklopu skandala “calciopoli”.
Buffon je u svibnju objavio da definitivno napušta Juventus, klub s kojim je osvojio sve u Italiji (deset naslova prvaka, pet kupova i šest Superkupova), ali i tri puta izgubio u finalu Lige prvaka (2003., 2015. i 2017.). Juventus je klub u kojem je igrao od 2001. s kratkim prekidom od jedne sezone (2018-19) kada je igrao u PSG-u .


Parma nije navela uvjete Buffonovog povratka, ali prema pisanju talijanskih medija legendarni vratar se angažirao na dvije godine uz jamstvo da će biti u prvoj postavi i kapetan. Cilj je povratak Parme u Serie A.