NOVI IZVRŠNI DIREKTOR

Legendarni košarkaš i bivši član Dream Teama preuzima vodstvo nad američkom reprezentacijom

Portal Novi list

Grant Hill/Foto: REUTERS

Grant Hill/Foto: REUTERS

"Nevjerojatna mi je čast biti izvršnim direktorom nacionalne momčadi SAD-a. Radujem se novom poslu i dat ću sve od sebe da vodim ovu organizaciju te da nastavim njezin rast i razvoj te promociju naših najboljih talenata u košarkaškim događajima diljem svijeta", rekao je Grant Hill.



RIJEKA Američka košarkaška reprezentacija odlučila je promijeniti svojeg izvršnog direktora prvi put još od 2005. godine, kada je na tu poziciju zasjeo Jerry Colangelo. Njegovo će mjesto uzeti bivši NBA košarkaš i član Dream Teama iz 1996. godine Grant Hill.


Prema izvješću NBA insajdera Adriana Wojnarowskog, odluka o zamjeni Colangela već se razmatrala neko vrijeme i OI u Tokiju će mu biti posljednje natjecanje na kojemu će obnašati spomenutu funkciju.


Kao izvršni direktor Hillov će zadatak biti birati igrače koji će igrati za SAD, a birat će i sljedećeg trenera nakon što istekne mandat Greggu Popovichu nakon ove godine.




“Nevjerojatna mi je čast biti izvršnim direktorom nacionalne momčadi SAD-a. Radujem se novom poslu i dat ću sve od sebe da vodim ovu organizaciju te da nastavim njezin rast i razvoj te promociju naših najboljih talenata u košarkaškim događajima diljem svijeta. Kao član Dream Teama iz 1996. godine znam kakvo je uzbuđenje i odgovornost predstavljati našu zemlju. Uvjeren sam da će košarkaši SAD-a nastaviti nas prezentirati u najboljem svjetlu u svijetu”, rekao je Grant Hill.


Kao igrač Hill je bio član Dream Teama III, koji je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Bio je dvostruki sveučilišni prvak s Dukeom, treći izbor drafta i sedmerostruki All-Star igrač, koji je imao potencijal da postane jedan od najvećih svih vremena, ali karijeru su mu upropastile teške ozljede.


Od 1994. do 2013. igrao je za Detroit, Orlando, Phoenix i LA Clipperse, a karijeru je završio s 1026 utakmica i prosjecima od 16.7 koševa, 6.0 skokova i 4.1 asistencije. U Kuću slavnih ušao je 2018. u generaciji s Dinom Rađom.