NBA

LeBron James priznao da je 2011. razmišljao o prelasku na američki nogomet, imao je dvije ponude iz NFL-a

Hina

LeBron James/Foto: REUTERS

LeBron James/Foto: REUTERS

"Krv mi je opet počela teći, mozak mi je zakuhao razmišljajući ponovno o 'footballu', o tome da bih mogao biti na terenu nedjeljom. No, uspjeli smo postići dogovor u NBA ligi i uskoro sam opet bio na parketu, ali sam razmišljao o NFL-u", priznao je JamesDALLAS LeBron James je u ponedjeljak, tijekom prijenosa utakmice Dallas Cowboysa i Philadelphia Eaglesa, otkrio da je 2011. mogao promijeniti sport i zaigrati američki nogomet u NFL-u.


U to je doba NBA liga bila u mirovanju, jer se čelnici lige i igrači nisu mogli dogovoriti oko kolektivnog ugovora, a tada već sedmerostruki NBA All-Star igrač je imao na stolu ponude vlasnika Dallas Cowboysa Jerryja Jonesa i glavnog trenera Seattle Seahawksa Petea Carrolla.


“Jerry Jones mi je ponudio ugovor, a to je učinio i Pete Carroll u Seattleu”, otkrio je James u razgovoru s Peytonom Manningom i Elijem Manningom tijekom prijenosa utakmice Dallasa i Philadelphije na ESPN-u.
“Krv mi je opet počela teći, mozak mi je zakuhao razmišljajući ponovno o ‘footballu’, o tome da bih mogao biti na terenu nedjeljom. No, uspjeli smo postići dogovor u NBA ligi i uskoro sam opet bio na parketu, ali sam razmišljao o NFL-u“, priznao je James koji je te godine s Miamijem osvojio prvi od svoja četiri naslova NBA prvaka.


“Još uvijek imam dresove koje su mi Jerry i Pete Carroll poslali 2011.”


James je uvjeren da bi u NFL-u igrao na poziciji ‘tight enda’.


“Želio sam biti specijalist za crvenu zonu, kao Gronk”, rekao je 36-godišnji košarkaš, referirajući se na “tight enda” aktualnih NFL prvaka Tampa Bay Buccaneersa Roba Gronkowskog.


Inače, dvoboj Dallsa i Philadelphije završio je uvjerljivom pobjedom Cowboysa 41-21.