NBA

LeBron bez milosti prema bivšem klubu, Dončićevu fenomenalnu utakmicu pokvarili Jokićevi Nuggetsi

Luka Medak

LeBron James/Foto REUTERS

LeBron James/Foto REUTERS

James je u posljednjoj četvrtini sâm nadigrao cijelu momčad Cavsa, a Dončićev veliki "triple-double" nije bio dovoljan za pobjedu Mavericksa.



RIJEKA Nakon više od dvije godine LeBron James vratio se u Ohio, gdje su njegovi LA Lakersi igrali protiv kluba u kojemu je proveo najveći dio karijere – Cleveland Cavaliersa.


Ipak, LeBron nije imao milosti prema matičnom klubu. Ubacio je čak 46 poena, najviše ove sezone, čemu je pridodao i osam skokova te šest asistencija. LBJ je domaćinima priredio poseban performans u posljednjoj četvrtini – uzeo je stvar u svoje ruke i zabio 21 koš, čime je nadigrao cijelu momčad Cavsa koja je u tom periodu ubacila 19 koševa.


Jamesu je pomogao Davis sa 17 koševa, a najbolji kod Cavsa bili su Andre Drummond s 25 koševa i 17 skokova te Cedi Osman s 20 ubačaja.




Ovo je deseta pobjeda Lakersa u gostima ove sezone i zanimljivo je da su im svi porazi dosad došli kod kuće u Staples Centeru.


Zanimljiv dvoboj igrao se i u Dallasu. Luka Dončić ostvario je fenomenalan “triple-double” učinak od 35 koševa, 11 skokova i 16 asistencija, ali to nije bilo dovoljno da njegova momčad uzme pobjedu. Denver je predvodio mladi Michael Porter Jr. s 30 koševa, koji je preuzeo odgovornost u napadu nakon što je u posljednjoj četvrtini s utakmice izbačen Jamal Murray nakon što je udario Tima Hardawaya u međunožje.


Nikola Jokić pomogao je u četvrtoj uzastopnoj pobjedi Denvera s “double-double” učinkom od 20 poena i 10 skokova.


Rezultati:


Detroit – Philadelphia 119:104
Indiana – Toronto 129:114
Orlando – Charlotte 117:108
Brooklyn – Miami 98:85
Cleveland – LA Lakers 108:115
Dallas – Denver 113:117
Chicago – Boston 103:119
Golden State – Minnesota 130:108
Portland – Oklahoma City 122:125
Memphis – Sacramento (odgođeno)
New Orleans – San Antonio (odgođeno)