NBA

LaMelo Ball se upisao u povijest, slab doprinos Šarića u pobjedi Phoenixa

Luka Medak

LaMelo Ball/Foto: REUTERS

LaMelo Ball/Foto: REUTERS

Brat Lonza Balla postao je najmlađi igrač u povijesti lige s "triple-double" učinkom, dok je naš reprezentativac ostvario samo 4 poena u pobjedi svoje momčadi.



RIJEKA U NBA večeri koju su najviše obilježili izostanci igrača, “rookie” LaMelo Ball iz Charlotte Hornetsa u pobjedi nad Atlanta Hawksima upisao se u povijest. Mlađi brat Lonza Balla ostvario je “triple-double” učinak od 22 poena, 12 skokova i 11 asistencija, čime je postao najmlađi igrač u povijesti lige kojemu je to uspjelo.


Time je srušio dosadašnji rekord koji je držao Markelle Fultz, tada još član Philadelphia 76ersa, koji je ostvario “triple-double” s 19 godina i 317 dana, jer LaMelo Ball je pola godine stariji – ima 19 godina i 140 dana.


Treći izbor prošlogodišnjeg drafta dosad nije imao previše sjajnih utakmica, ali to se polako mijenja. Ovaj uspjeh uspio je ostvariti iako je ušao s klupe, a sada ima prosjeke od 12,8 poena, 6,3 skoka i 5,9 asistencija po utakmici.




Phoenix Sunsi su pobijedili Indiana Pacerse, a u tom podvigu ih je iznenađujuće vodio Mikal Bridges s 34 koša, dok je inače najbolji strijelac momčadi Devin Booker pomogao sa svojih 25 te 7 asistencija. S druge strane je fenomenalno odigrao Domantas Sabonis, sin legandarnog Arvydasa, ostvarivši veliki “double-double” od 28 poena i čak 22 skoka.


Hrvatski reprezentativac Dario Šarić nije bio velik faktor u pobjedi Sunsa, igrao je 16 minuta i ostvario učinak od samo 4 poena, 2 skoka i 2 asistencija. No, usprkos statistici, svoju je minutažu dobro iskoristio i donio je potrebnu energiju s obje strane parketa.


Od ostalih hrvatskih igrača po rasporedu je mogao igrati još i Luka Šamanić, ali ponovno nije bio dio rotacije San Antonio Spursa.


Večer su inače obilježili brojni izostanci NBA zvijezda, što zbog ozljeda što zbog COVID-19 protokola. Za svoje momčadi nisu igrali Joel Embiid, Ben Simmons, Giannis Antetokounmpo, Russell Westbrook, Bradley Beal, Karl Anthony-Towns…


Rezultati:


Philadelphia – Denver 103:115
Indiana – Phoenix 117:125
Washington – Miami 124:128
Charlotte – Atlanta 113:105
Milwaukee – Cleveland 100:90
Minnesota – San Antonio 122:125 (produžetak)
Dallas – Orlando 112:98
Sacramento – Portland 99:125