Zaslužena mirovina

Kvarner 2010 se večeras oprašta od sezone, ali i od svog iskusnog igrača. Perković na Trsatu završava svoju igračku karijeru

Katarina Blažević

Jasmin Perković/Foto S. DRECHSLER

Jasmin Perković/Foto S. DRECHSLER

Krilni centar odlučio je završiti svoju igračku karijeru u 42. godini, u klubu u kojem je i krenuo njegov košarkaški put. Perković je još 1998. godine u "starom" Kvarneru odigrao svoju prvu seniorsku sezonu



RIJEKA Košarkaši Kvarnera 2010 današnjim dvobojem s Amforom na Trsatu (20 sati) oprostit će se od još jedne sezone, ali što je još važnije, uoči utakmice će se oprostiti od svoje važne iskusne karike, Jasmina Perkovića.


Krilni centar odlučio je završiti svoju igračku karijeru u 42. godini, u klubu u kojem je i krenuo njegov košarkaški put. Perković je još 1998. godine u “starom” Kvarneru odigrao svoju prvu seniorsku sezonu, zajedno sa Sinišom Štembergerom s kojim je svlačionicu dijelio i posljednjih godinu i pol dana u Kvarneru 2010.


U svojoj bogatoj karijeri može se pohvaliti igranjem Eurolige s njemačkim Oldenburgom, a između ostalog, bio je član AEK-a, Zadra, Širokog, Bosne, Olimpije, Intera iz Bratislave… Bio je prvak Njemačke, BiH, Slovačke, a osvajao je i hrvatski, njemački, slovenski te Kup BiH. Ove sezone se u Kvarneru 2010 uključio i u trenerski rad s mladim centrima.