Prva liga košarkaša

Kvarner 2010 porazom otvorio drugi dio regularnog dijela prvenstva, Riječani pali u Omišu bez Štembergera

Katarina Blažević

Gvido Guštin/Foto S. DRECHSLER

Gvido Guštin/Foto S. DRECHSLER

Ivan Mimica je u prvih 20 minuta zabio četiri trice, a točno toliko ih je Kvarner zabio u cijelom susretu. Nedostajala je pokoja trica Štembergera, koja bi utakmicu odvela u drugom smjeru



RIJEKA Susret 12. kola Prve lige košarkaša: Omiš Čagalj Tours – Kvarner 2010 73:61 (21:14, 24:15, 15:16, 13:16). Sportska dvorana Ribnjak. Gledatelja: 15. Suci: Roglić, Vukušić, Pepur (Split).


OMIŠ ČAGALJ TOURS: Srzić 2, Pandurić 12 (3-3), Petrašić 16 (2-3), Mimica 15, Šipić 4, I. Jukić 16, Fulgosi 4, M. I. Matijević, A. Jukić, J. Matijević 4 (0-1), Zemunik.


KVARNER 2010: Jashari 7, Jadrijev 6, Perković 17 (3-5), Vranković 4, Guštin 18 (2-3), Delpin 7 (2-5), Bart, Cvitković 2, Krulčić, Baćac Simper, Jakšić.




Košarkaši Kvarnera 2010 otvorili su drugi dio regularnog dijela prvenstva porazom kod Omiša, koji se sada s utakmicom više bodovno izjednačio s Riječanima na sredini ljestvice. Imat će Kvarnerovci još posla u borbi za Ligu za prvaka, a jedan korak unazad otišli su ponajviše izostankom lidera momčadi. U odnosu na susret prvog kola ove sezone, kada su slavili nad Omišem s 21 košem razlike, danas na parketu nije bilo Siniše Štembergera. Njega je u standardnoj startnoj petorci, uz Perkovića, Jasharija, Jadrijeva i Guština, zamijenio 21-godišnji Andro Vranković.


Kvarnerovci su se u drugoj četvrtini držali na pristojnoj razlici, sve dok domaćin serijom 10:2 u zadnjoj minuti nije pobjegao na plus 16 (45:29), s koliko se otišlo na odmor. Riječani su u prvom poluvremenu dobro branili unutarnje pozicije, ali Omišani su bili precizni na šutu za tri poena. Samo je iskusni Ivan Mimica u prvih 20 minuta zabio četiri trice, a točno toliko ih je Kvarner zabio u cijelom susretu. Nakon izjednačene treće četvrtine, koju su obilježila pogrešna dodavanja i promašeni šutevi s obje strane, u zadnju su dionicu igre gosti ušli serijom 8:0.


Nakon dvije i pol minute Riječani su zaostajali samo sedam poena za domaćinom (60:53), što im je bila i najbolja prilika za približavanjem i eventualnim preokretom. Ali nakon osobne pogreške Perkovića i trima slobodnim bacanjima domaćina, Riječani se više nisu uspjeli vratiti. Iako su gosti dobro iskoristili rupe u obrani domaćina i izdominirali na šutu za dva poena (60 posto – 48 posto), nedostajala je pokoja trica Štembergera, koja bi utakmicu zasigurno odvela u drugom smjeru.