POSLJEDNJA PREPREKA

Krznar uoči sraza hrvatskog i moldavskog prvaka: “Neugodna su momčad, ali kvaliteta je na našoj strani”

Hina

Damir Krznar/Foto: PIXSELL

Damir Krznar/Foto: PIXSELL

"Vjerujemo da je kvaliteta na našoj strani. Ne odbacujemo ulogu favorita. Želimo proći tu zadnju stepenicu i sve ćemo učiniti što je u našoj moći da do toga i dođe", rekao je Krznar



ZAGREB Prije odlaska iz zagrebačke zračne luke na put prema moldavskom glavnom gradu Tiraspolu, trener Dinama Damir Krznar opisao je Šerif kao izuzetno neugodnu momčad, ali je dodao da hrvatski prvak ne odbacuje ulogu favorita u dvoboju za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.


Bit će to četvrti sraz hrvatskog i moldavskog prvaka u prednatjecanju najkvalitetnijeg klupskog natjecanja na Starom kontinentu, a Dinamo je u dosadašnjih šest utakmica ostvario četiri pobjede, a dva su dvoboja završila neodlučenim ishodom, oba u sezoni 2010./2011., kad je Šerif nakon 1-1 u Tiraspolu te identičnog rezultata na Maksimiru prošao u razigravanje za Ligu prvaka boljim izvođenjem jedanaesteraca.


Nakon toga je Dinamo ostvario četiri uzastopne pobjede – 2012./2013. je bilo 1-0 u Tiraspolu i 4-0 u Maksimiru, a sezonu poslije 1-0 u Zagrebu te 3-0 u uzvratu. Damir Krznar je tada bio u ulozi pomoćnog trenera – prvo Anti Čačiću, a potom Krunoslavu Jurčiću.




“Dva puta smo bili uspješni, vjerujem da će i treći put biti sretan“, rekao je Dinamov strateg uoči odlaska momčadi u Tiraspol.


Naravno, i jedna i druga momčad su u posljednjih osam godina, koliko je prošlo od zadnjeg dvoboja, doživjele velike promjene, a o sadašnjem sastavu moldavskog prvaka Krznar govori s puno poštovanja.


“Izuzetno neugodna momčad, osobito u špici napada. Imaju tri izuzetna individualca, driblera, brza igrača, koji mogu napraviti nered svakoj momčadi. Moramo se protiv toga braniti sistemom, strukturom. Vjerujem da za to imamo snage. Zavidna je i brzina njihove zadnje linije, tako da je izazovna utakmica ispred nas.”


No, Dinamov trener ne bježi od konstatacije da Dinamo u ove dvoboje ulazi kao favorit.


“Vjerujemo da je kvaliteta na našoj strani. Ne odbacujemo ulogu favorita. Želimo proći tu zadnju stepenicu i sve ćemo učiniti što je u našoj moći da do toga i dođe.”


Za ostvarenje tog cilja ima i spreman plan.


“Bitno je da budemo strpljivi, s puno posjeda. Kad ‘sakrijete’ loptu momčadima kakva je Šerif, onda oni polako ulaze u nervozu, budu nestrpljivi, onda krene i neorganizirani napad. Tu treba iskoristiti te međuprostore koji se u tom trenutku pojavljuju. Naravno, to je plan. Trebat će puno pameti, strpljenja, ali i znanja da to realiziramo.”


U Dinamovoj ekspediciji za Tiraspol našla su se 23 igrača, a među njima nema ozlijeđenog danskog braniča Rasmusa Lauritsena, Dinamovog kapetana Arijana Ademija te brzonogog krilnog napadača Lirima Kastratija koji nije dobio vizu za ulazak u Moldaviju.


“To su tri relativno velika izostanka, ali mi uvijek kažemo – koga nema, bez njega moramo i možemo. Vjerujem da će 23 igrača koje smo odabrali za ovaj put odgovoriti svakom zahtjevu i omogućiti nam miran i sretan povratak iz Moldavije.”


Šerif će biti oslabljen neigranjem kapetana momčadi, 27-godišnjeg kolumbijskog ofenzivnog veznjaka Franka Castanede, koji je u dvobojima s Crvenom zvezdom sakupio zaradio žute kartone zbog kojih mora propustiti prvu utakmicu protiv Dinama.


Jedna od opasnosti, koje je i Krznar svjestan, jest opća percepcija da Šerif ne može zaustaviti Dinamo na putu prema Ligi prvaka.


“Svjesni smo svoje kvalitete, ali svjesni smo i da moramo biti mudri, pametni i strpljivi, ali prije svega ponizni. Taj zadnji korak prema Ligi prvaka moramo odraditi vrlo studiozno, vrlo ozbiljno i, ponavljam, ponizno.”


Dvoboj moldavskog i hrvatskog prvaka bit će odigran u utorak na stadionu Šerifa u Tiraspolu, s početkom u 21 sat po srednjoeuropskom vremenu, odnosno 22 sata po lokalnom.


Glavni sudac dvoboja je Turčin Cuneyt Čakir.