EUROPSKA LIGA

Krznar najavio utakmicu protiv Rapida u Europskoj ligi, osvrnuo se i na dvoboj s Rijekom

Portal Novi list

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Opet nam se dogodio presjek kontinuiteta s obzirom na reprezentaciju i tu možemo tražiti krivca, ali krivac smo mi sami. Rijeka je iskoristila ono što smo im ponudili, a u prvom poluvremenu bilo je toga puno previše - rekao je Krznar



ZAGREB Trener GNK Dinama Damir Krznar najavio je gostujuću utakmicu u Europskoj ligi koju njegova momčad igra u četvrtak u Beču protiv Rapida.


– Ovo će biti izuzetno teška utakmica, na to apeliramo cijeli tjedan. Rapid je momčad za respekt, momčad protiv koje utakmicu moramo odraditi kvalitetno svih 90 minuta – rekao je trener Dinama Damir Krznar.


– U Europskoj ligi su odigrali dvije dobre utakmice, rezultatski nisu profilirali u dvije utakmice, ali dobro su igrali. U Austriji su igrali dobro protiv RB Salzburga i imaju da imaju kvalitete i snage, neću reći da budu al pari s nama, ali da odigraju dobru utakmicu i da budu zahtjevan protivnik. Ovaj protivnik je zaista ozbiljan – dodao je Krznar.




Osvrnuo se Krznar na dvoboj protiv Rijeke kada je bilo 3:3, a na poluvremenu 3:0 za domaćine.


– Opet nam se dogodio presjek kontinuiteta s obzirom na reprezentaciju i tu možemo tražiti krivca, ali krivac smo mi sami. Rijeka je iskoristila ono što smo im ponudili, a u prvom poluvremenu bilo je toga puno previše – rekao je Krznar te dodao da se nada da će momčad biti kao jedno i tada rezultat neće izostati.


– Rapid je radna momčad, izuzetno neugodna u kontri, u napadu imaju igrače koji mogu napraviti štete.


Komentirao je i specifično izvođenje kaznenih udaraca Brune Petkovića te njegove igre.


– Ima tu dosta stvari za dublje promatranje. Kada ga promatrate vizualno, onda su to ekstremi – i ono što radi najbolje i ono što najgore. Opravdano odrađuje i nosi desetku, izgubio je 7-8 lopti u Rijeci, ali imao je i uspješnih uklizavanja, duela i nije bio ništa bolji ili lošiji od ostalih – rekao je te dodao:


– Izvođenje penala je vještina. On u startu nije izvodio penale na ovaj način, ali uz pomoć Alena Peternaca pokušao je ovo uvježbati kroz treninge. Ispada to jako dobro, naravno da ne čupa živce samo ljudima pred televizorom nego i nama. Uspješan je, a kad je to tako, nema ga razloga sumnjati i mijenjati ga – rekao je Dinamov trener te objasnio zašto ne gleda izvođenje kaznenih udaraca:


– Još na Svjetskom klupskom prvenstvu s Al Ainom sam okrenuo leđa kod izvođenja penala pa sam tako i nastavio. Ja, na sreću, ne gledam kako Petković izvodi jedanaesterce – završio je sa smiješkom na licu.


Igrač Luka Ivanušec rekao je da su analizirali protivnika te da se ne smiju zavarati s njihovim stanjem na tablici.


– Očekujemo tešku utakmicu, nešto slično kao što je bilo u Rijeci. Moramo ući koncentrirano kao protiv Genka, može biti opasno ako ne uđemo 100 posto – rekao je Ivanušec.


Komentirao je i Petkovićevo izvođenje kaznenih udaraca.


– On je očito pun samopouzdanja, a mi smo tu na odbijenoj lopti ako golman obrani i spremni smo to pospremiti unutra, ali dokle god mu ovako ide, samo neka puca – zaključio je Ivanušec.