Prva HNL

Krznar nadmudrio Bjelicu, Dinamo barem privremeno zasjeo na vrh HNL-a

Davor Petrović

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Modri su neprestano radili nered u zadnjoj liniji Osijeka, kojeg je u igri držao raspoloženi Ivica Ivušić. U 19. minuti ni on nije mogao do lopte, ali je prizemni udarac Kristijana Jakića zaustavila stativa.



OSIJEK Osijek je u početnim minutama na krilima svojih navijača pokušao preuzeti inicijativu i kontrolu zbivanja na terenu, ali nije se uspio nametnuti. Zapravo, Dinamo je imao spreman odgovor na svaki pokušaj suparnika, a zatim je polako nametnuo svoju dominaciju, koja se očitovala u nekoliko vrlo ozbiljnih prilika.


OSIJEK – DINAMO 0:2

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 8.000. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5. Strijelci: 0:1 Jakić (33′), 0:2 Ivušić (65′-autogol). Žuti karton: Miloš, Škorić (Osijek), Šutalo, Ristovski (Dinamo).


OSIJEK: Ivušić 7 – Bralić 5 (46′ Fiolić 5,5), Škorić 6, Lončar 5 – Bartolec 5,5 (75′ Jurčević -), Žaper 5 (46′ Pilj 5), Nejašmić 6, Kleinheisler 6 (75′ Hiroš -), Miloš 5,5 – Gržan 5 (46′ Daku 5,5), Mierez 5,5.




DINAMO: Livaković 7 – Ristovski 6, Šutalo 6, Franjić 6,5 – Moharrami 6, Jakić 7 (9′ Špikić -), Mišić 6, Oršić 6,5 – Ivanušec 6 (81′ Gojak -), Petković 6 – Jurić 6 (72′ Andrić -).

Modri su neprestano radili nered u zadnjoj liniji Osijeka, kojeg je u igri držao raspoloženi Ivica Ivušić. U 19. minuti ni on nije mogao do lopte, ali je prizemni udarac Kristijana Jakića zaustavila stativa. U tim trenucima Osijek je izgledao poput grogiranog boksača, koji pokušava izbjeći udarac, stisnut na konopce.


Igrala se 33. minuta kada je Bartol Franjić krenuo prema naprijed s loptom u nogama, dok su ga domaći igrači pratili, očekujući dodavanje. No, on je samo osvajao prostor, a pred šesnaestercem je gurnuo pas na lijevi bok prema Deniju Juriću, koji je iza leđa osječke obrane odigrao prizemnu loptu prema drugoj stativi, gdje je utrčavao Jakić – 0:1.


Osijek je u nastavak ušao s tri svježa igrača, a u 53. minuti Jurić je zapucao stopostotnu priliku za Dinamov bijeg na dva gola prednosti. Pet minuta kasnije domaćima je na intervenciju iz VAR sobe dosuđen jedanaesterac, koji je Dominik Livaković obranio Marinu Pilju.


Ubrzo je stigla kazna za taj promašaj. Nakon slobodnog udarca za Dinamo, Franjić je htio vratiti loptu pred gol, a ona je pogodila Danijela Lončara pa Ivušića i završila u mreži za potvrdu pobjede gostiju – 0:2.



Standings provided by SofaScore LiveScore