SERIE A

Kraj Juventusove dominacije: Atalanta remizirala i osigurala Interu prvi naslov prvaka Italije nakon 11 godina

Hina

Navijači Intera slave naslov/Foto: REUTERS

Navijači Intera slave naslov/Foto: REUTERS

Četiri kola prije kraja prvenstva Inter ima nedostižnih 13 bodova više od Atalante koja je u nedjelju remizirala na gostovanju kod Sassuola 1:1.



RIM Četiri kola prije kraja prvenstva milanski Inter je osigurao 19. naslov talijanskog nogometnog prvaka, ali tek prvi u posljednjih 11 godina.


Četiri kola prije kraja prvenstva Inter ima nedostižnih 13 bodova više od Atalante koja je u nedjelju remizirala na gostovanju kod Sassuola 1:1. Atalanta je imala jedanaesterac u 76. minuti kojim je mogla produžiti nadu u borbi za ‘scudetto’, međutim Luis Muriel nije uspio zabiti.


Atalanta je povela u 32. minuti golom Robina Gosensa, a izjednačio je Domenico Berardi iz kaznenog udarca u 52. minuti. Dodajmo kako su obje ekipe završile utakmicu s igračem manje. Gosti su već od 22. minute igrali bez isključenog Pierluigija Gollinija, a kod Sassuola “pocrvenio” je Marlon u 74. minuti.




Mario Pašalić i Boško Šutalo nisu igrali za goste.


Inter u čijim redovima igraju hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović je posljednji naslov prvaka osvojio 2010. godine, godinu potom je slavio Milan, a posljednjih devet godina je prvak bio Juventus.


Kiksao je i Napoli odigravši tek 1:1 na svom travnjaku protiv Cagliarija ispustivši važne bodove u borbi za Ligu prvaka.


Domaćin je poveo u 13. minuti preko Victora Osimhena, a izjednačio je Nahitan Nandez u četvrtoj minuti nadoknade.


Inter vodi na ljestvici sa 82 boda, Atalanta i Milan imaju po 69 bodova, a Napoli na četvrtoj poziciji ima 67 bodova.


Juventus na petom mjestu ima 66 bodova i utakmicu manje.



Standings provided by SofaScore LiveScore