Premiership

Kovačić asistent u uvjerljivoj pobjedi Chelseaja, Vardy donio Leicesteru tri boda na startu sezone

Hina, Portal Novilist.hr

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Kovačić je u 58. minuti odigrao loptu za mladog desnog braniča Chalobaha koji je potom preciznim prizemnim udarcem s više od 20 metara pogodio suprotni kut suparničkog gola za konačnih 3:0



LONDON Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za europskog prvaka Chelsea u 1. kolu engleskog prvenstva te je bio asistent za posljednji pogodak u 3:0 sigurnoj domaćoj pobjedi protiv Crystal Palacea.


Kovačić je u 58. minuti odigrao loptu za mladog desnog braniča Chalobaha koji je potom preciznim prizemnim udarcem s više od 20 metara pogodio suprotni kut suparničkog gola za konačnih 3:0. Prethodno su u prvom poluvremenu strijelci za Chelsea bili Marcos Alonso sjajno izvedenim slobodnim udarcem u 27. minuti te Pulišić koji je u 40. minuti pospremio jednu odbijenu loptu u mrežu.


Leicester City je s minimalnih 1:0 slavio protiv Wolvesa, a strijelac je u 41. minuti bio Jamie Vardy. Everton je na svojem terenu došao do pobjede 3:1 nad Southamptonom. Gosti su poveli u 22. minuti preko Armstronga, da bi potom u drugom poluvremenu domaći preokrenuli pogocima Richarlisona, Doucourea i Calvert-Lewina.