Međunarodno tržište

Kovačev Monaco i Lyon žele prvenstvenu utakmicu odigrati u – Kini. Francuzi čekaju pristanak FIFA-e

Hina

Niko Kovač/Foto REUTERS

Niko Kovač/Foto REUTERS

To bi bila prva prvenstvena utakmica bilo koje europske lige na drugom kontinentu s obzirom da su se dosad odigravale samo prijateljski dvoboji ili oni u Superkupu.PARIZ Francuska liga (LFP) namjerava u veljači odigrati prvenstvenu utakmicu Monaco – Lyon u Kini, no još treba ishoditi pristanak FIFA-e.


Utakmica 23. kola Francuske lige Monaco – Lyon igrala bi se 5. veljače 2022. godine, a oba kluba su pristala na putovanje u Kinu. To bi bila prva prvenstvena utakmica bilo koje europske lige na drugom kontinentu s obzirom da su se dosad odigravale samo prijateljski dvoboji ili oni u Superkupu.


Francuska liga je želi izaći na međunarodno tržište jer su prihodi od njezinih međunarodni TV-prava i dalje vrlo niska u usporedbi s drugim velikim europskim ligama.  Prema L’Équipeu, utakmica bi se igrala u Šangaju, a predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas razgovarao je o tome prošle subote s vlasnikom Monaca Olegom Petrom.
Projekt ipak ostaje podložan pristanku FIFE, koja se već ranije suprotstavljala sličnim projektima španjolske La Lige, koja je uzalud pokušavala organizirati u Miamiju utakmicu Girone i Barcelona, ​​a potom i susret Villarreal-Atlético Madrid.