ABA liga

Košarkaši Zadra kod kuće poraženi od mege, pali na pretposljednje mjesto lige

Hina

Foto: Vedran SITNICA

Foto: Vedran SITNICA

Ključnim razdobljem utakmice može se označiti 36. minuta susreta tijekom koje su donesene neke sudačke odluke na štetu Zadrana koje su isprovocirale reakcije kako igrača tako i klupe zbog kojih su suci dodijelili dvije tehničke pogreške domaćima.



ZADAR Košarkaši Zadra u susretu su 15. kola regionalne ABA lige na svom terenu izgubili od Mege sa 83:90 (21:21, 19:20, 21:25, 22:24).


Ključnim razdobljem utakmice može se označiti 36. minuta susreta tijekom koje su donesene neke sudačke odluke na štetu Zadrana koje su isprovocirale reakcije kako igrača tako i klupe zbog kojih su suci dodijelili dvije tehničke pogreške domaćima pa je Mega povećala prednost sa 71:70 na 80:72.


Prvu je kod rezultata 70:71 Onuaku imao priliku zakucavanjem dovesti Zadar u vodstvo, u tome ga je omeo Simonović, a američki centar u zadarskim redovima zbog toga se potužio kod sudaca koji su mu zbog toga dodijelili tehničku pogrešku. Simonović je iskoristio slobodno bacanje, a potom i pogodio tricu za vodstvo Mege 75:70. Niti minutu potom kod vodstva Mege 78:72 Zadar je izgubio loptu u napadu, Cazalon je krenuo u prodor prilikom kojega mu je Mavra izbio loptu. Suci su dosudili prekršaj Mavri što je izazvalo reakciju trenera Zadra Mršića koji je zbog prigovora također dobio tehničku pogrešku pa su gosti s linije slobodnih bacanja povećali svoju prednost na 80:72 i praktički riješili susret.




Chinanu Onuaku je s 20 koševa i devet skokova bio najefikasniji kod Zadra, dok je Filip Petrušev s 32 ubačaja i devet skokova bio najbolji kod Mege.


Zadar je ovim porazom pao na omjer pobjeda i poraza 2-9, dok je Mega na omjeru 10-5.