Prva liga

Košarkaši Kvarnera 2010 ugošćuju mladu ekipu Jazina Arbanasa: “Na Trsatu smo mi favoriti”

Katarina Blažević

Gvido Guštin/Foto S. DRECHSLER

Gvido Guštin/Foto S. DRECHSLER

Jazine definitivno imaju dosta slabiju i mlađu ekipu nego prošle godine. Nekolicina je otišla u seniorski sastav Zadra ili druge klubove. Fizički su dosta dobri, ali nemaju iskustva - kaže krilni igrač Gvido Guštin



RIJEKA Nakon četiriju odigranih kola Prve lige, košarkaši Kvarnera 2010 drže se u gornjem dijelu ljestvice s jednim porazom. Odličan je to rezultat za ekipu koja je i u ovu sezonu ušla s osnovnim ciljem ostanka u ligi, a na startu je zapravo pokazala da bi mogla ostvariti i puno više. Uz iskusnog kapetana Štembergera, velik je obol u pobjedama riječke momčadi dao i 20-godišnji Gvido Guštin.


Novopridošli Kvarnerovac u prošlom je kolu kod Samobora uz 15 poena dodao i 16 skokova te dvije asistencije, a danas će sa suigračima u Dvorani mladosti (19 sati) tražiti nove bodove u dvoboju s mladom ekipom Jazina Arbanasa.


– Jazine definitivno imaju dosta slabiju i mlađu ekipu nego prošle godine. Nekolicina je otišla u seniorski sastav Zadra ili druge klubove. Fizički su dosta dobri, ali nemaju iskustva. Očekujem brzu i atraktivnu košarku jer znam da takvu vole, nisu taktički zahtjevni, a od nas očekujem da uđemo dominantno u susret. Zadrani bi mogli biti neugodni ako ih podcijenimo, ali ne bismo trebali imati problema, posebice ako nas bude služio šut. Favoriti? S obzirom na to da igramo doma da, možemo reći da smo favoriti – najavljuje krilni igrač Gvido Guštin, koji je ovoga ljeta u Kvarner došao iz Pule 1981.




Stopostotan učinak Kvarnera na početku sezone je zaustavila Ribola Kaštela, koja ih je uspjela slomiti tek u produžetku.


– Dosta dobro smo startali, moralo je doći na naplatu sve što smo trenirali i pripremali. Tek smo upisali taj nesretan poraz protiv Kaštele. Imaju dobru vanjsku liniju, kvalitetne Delaša i Svalinu. Na kraju su pogodili ključne šuteve.


Pad Pule 1981 u niži rang doveo je Guština u Rijeku. A upravo će se protiv svoje bivše momčadi sastati sljedeće srijede, kada će Kvarner 2010 u finalu Kupa Krešimira Ćosića za regiju zapad igrati kod Puljana.


– Proteklu sezonu u Puli bio sam i kapetan, ali smo nesretno ispali. Poznajem većinu igrača i znam otkud prijeti opasnost, gdje su njihove slabosti, a poznajem odlično i trenera. Ipak, moramo biti oprezni jer su oni još uvijek jaki i imaju ambicije za povratak u Prvu ligu. Moramo ući jako u utakmicu. Vjerujem u našu pobjedu i ulazak u glavni ždrijeb Kupa – zaključuje Gvido Guštin.