kvalifikacije za sp

Košarkaši Hrvatske kreću u borbu za plasman na SP, Mršić: “Ovo je jedna nova reprezentacija”

Hina

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

Veljko Mršić/Foto PIXSELL

"Atmosfera je odlična, već od prvog dana okupljanja to izgleda jako dobro na treningu, ali i što se tiče zalaganja i ponašanja na terenu i van terena i siguran sam da će nas to dovesti do toga da igramo dobru košarku", rekao je Mršić



ZAGREB Predskednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa uoči početka kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo za seniore koje će se 2023. godine održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima ustvrdio je kako reprezentacija u novi ciklus ulazi jako pomlađena.


“Kao što vidite, ekipu smo maksimalno pomladili. Atmosfera na treninzima je jako dobra, osjeća se dobra ‘vibra’. Momci rade maksimalno pošteno i totalno su neopterećeni. Koliko god mladost i neiskustvo može biti njihova mana, toliko to može biti pretvoreno u prednost jer su neopterećeni s nekim bivšim rezultatima. Imaju samo jedan zadatak, a to je izaći s terena ‘krvavih kolina’, a sve drugo će im se oprostiti. Želim im puno sreće”, kazao je Rađa.


Hrvatska će kvalifikacije otvoriti domaćom utakmicom protiv Slovenije koja će se igrati u KC “Dražen Petrović” u Zagrebu od 20.45 sati.




“Istina, ovo je jedna nova reprezentacija. Spoj mladosti i iskustva s ciljem da u posljednja dva ‘prozora’ koji će biti u kasnu jesen 2022. i početkom 2023. budemo najbolji mogući. Sigurno je da ćemo i sada biti dobri, jer, kao što je Dino rekao, momci rade stvarno dobro. Atmosfera je odlična, već od prvog dana okupljanja to izgleda jako dobro na treningu, ali i što se tiče zalaganja i ponašanja na terenu i van terena i siguran sam da će nas to dovesti do toga da igramo dobru košarku, neopterećeni rezultatom, a opterećeni samo s jednim – da budemo jako koncentrirani i da o svakom posjedu razmišljamo kao da je zadnji. Igrači imaju puno prostora za napredak i očekujem da iz utakmice u utakmicu budemo bolji”, najavio je izbornik Veljko Mršić.


Jedan od najiskusnijih reprezentativaca za ovu akciju, u kojoj će reprezentacija još u nedjelju gostovati u Finskoj, krilo je Zadra Pavle Marčinković.


“Atmosfera je doista dobra. Da se ne zaboravi, ima nas koji smo prošli već par ciklusa, pa iako je ovo novija i pomlađena reprezentacija i dalje su naši ciljevi, postulati i principi isti. Rezultat ćemo i dalje graditi na jednoj dobroj obrani i na jakoj tranziciji naprijed i nazad. Smatram da s ovim mladim igračima itekako imamo što tražiti, oni u svojim klubovima igraju bitne uloge i puni su samopouzdanja”, kazao je 32-godišnji Marčinković.


Mladi, 20-godišnji branič Cibone Lovro Gnjidić po prvi je put u sastavu seniorske reprezentacije.


“Doći u seniorsku reprezentaciju, nakon svih mlađih kategorija, je ispunjenje sna. Ekipa je super, odlično se slažemo i mislim da smo kliknuli jako dobro”, izjavio je Gnjidić.