HT Premijer liga

Košarkaši AO Škrljeva otvaraju sezonu gostovanjem kod Furnira: “Sigurno imaju dosta karata koje nisu otkrili”

Luka Medak

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ

Zadovoljan sam pripremama, okrenuli smo se nekim novim modalitetima, koji su se pokazali dobrima i nadam se da će dobro funkcionirati u sezoni - rekao je Damir Rajković, trener AO-a Škrljevo



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas ulaze u novu sezonu HT Premijer lige. Prvenstvo će u 20 sati otvoriti gostovanjem u Dubravi kod Furnira, a nakon što su prošle sezone završili među najboljih šest momčadi, Škrljevčani ove godine kreću s jednako visokim ambicijama da opet pariraju najjačim hrvatskim klubovima.


Momčad Damira Rajkovića uoči nove sezone odradila je šest pripremnih utakmica te ostvarila polovičan uspjeh trima pobjedama i trima porazima. Slavili su dvaput protiv Kvarnera 2010, jednom protiv novog premijerligaša Cedevite Junior, od koje su ranije i izgubili, a druga dva poraza stigla su od Zadra, aktualnog prvaka Hrvatske, te ruskog Jeniseja, koji vodi hrvatski stručnjak Dražen Anzulović.


Šajin i Vucić aut


– Zadovoljan sam igrom u pripremnim utakmicama, jedino mi je žao što nismo kroz cijelo to razdoblje bili kompletni. Već smo u prvoj utakmici izgubili Šajina, koji je imao rupturu lista noge, a u trećoj Vucića, koji je teško istegnuo preponu. To nam je malo poremetilo planove – rekao je trener Rajković.




Spomenuti dvojac će tako propustiti i današnje otvaranje sezone, a momčadi se neće priključiti prije početka listopada. To bi mogao biti problem za trenera Rajkovića, pogotovo zato što bi bez Šajina mogli imati problema s rotacijom na centarskim pozicijama.


– Na ovim pripremnim utakmicama vidjelo se da nam Šajin jako nedostaje. Protiv Zadra i Jeniseja smo teško kontrolirali skok. Želja i htijenje igrača je neupitno, ali oni se nažalost ne mogu cijelu utakmicu u jakom intenzitetu boriti s visokim igračima. To iscrpljuje naše igrače i dosta ih troši, što nam predstavlja mali problem. No, tješi nas to što su to bile ekipe koje su dominantne na centarskim pozicijama, a većina momčadi u ligi nema takvu moć pod košem. Sada smo se okrenuli nekim novim modalitetima, za sada su se pokazali dobrima i vidjet ćemo kako će funkcionirati u sezoni, ali s nestrpljenjem čekamo da nam se vrate i Šajin i Vucić – objasnio je trener Škrljeva.


Iskustvo i znanje


No, pred kraj priprema u Mavrince je došlo pojačanje koje bi moglo praviti razliku na bekovskim pozicijama, a riječ je o Riječaninu Paolu Marinelliju, 26-godišnjem razigravaču koji je prošlu sezonu proveo u litavskom klubu Dzukija. Bivši igrač Kvarnera 2010, Splita, Cibone, Olimpije i Krke s hrvatskom je reprezentacijom osvojio tri odličja u mlađim kategorijama na europskim i svjetskim prvenstvima i bit će važan dio organizacije igre Zelenih.


– To je igrač koji ima veliko iskustvo i znanje, pogotovo na poziciji organizatora igre. On će nam dati sigurnost i stabilnost, a i rasteretiti Tonija Jelenkovića. S njima dvojicom ćemo imati jedan dobar ritam kroz cijelu utakmicu, dobro funkcioniraju i u paru, tako da će nam to sigurno biti veliki plus – optimističan je Rajković.


Prvi protivnik u sezoni je spomenuti Furnir, koji je između dviju sezona imao veliki »remont« ekipe i ove godine su na papiru puno jača momčad.


– Oni su promijenili gotovo kompletnu ekipu i ova nova momčad praktički nema doticaja s onom iz prošle sezone. Imaju dva visoka, ali nešto sporija igrača, od kojih jedan ima izrazito dobar šut. Ondje je i Krajina, koji je prije igrao kod nas, visok je i jak, ali nešto sporiji centar. Iz Cibone su im došli Mandalinić i Marić, koji su jako dobri šuteri, a na poziciji razigravača imaju novog Amerikanca i Vidovića, kojemu je ovo prva premijerligaška sezona. To je momčad koja živi od šuta i na taj način žele dominirati kroz utakmicu, ali ako budemo igrali brzo i čvrsto te na tragu ovih pripremnih utakmica, ne bismo trebali imati problema.


No, početak je sezone, nova im je momčad i teško je bilo skautirati protivnika. Vjerujem da imaju i još dosta karata koje nisu otkrili, tako da ćemo sve vidjeti nakon početnog podbacivanja – zaključio je Rajković.