HT PREMIJER LIGA

Košarkaši AO Škrljeva nadigrali Zabok u posljednjoj utakmici sezone, čekaju rasplet za protivnika u doigravanju

Luka Medak

Arkim Robertson

Arkim Robertson

U posljednoj utakmici sezone košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su Zabok 85:73 te tako prema želji trenera Damira Rajkovića završili prvenstvo u pozitivnom tonu.



MAVRINCI Utakmica 33. kola HT Premijer lige košarkaša: Adria Oil Škrljevo – Zabok 85:73 (16:17, 26:21, 23:24, 20:11). Sportska dvorana Mavrinci. Bez gledatelja. Suci: Terlević, Stanković, Đuraki. Opunomoćenik: Kurelović.


ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić 13 (3-5), Pilepić 7 (1-1), Jelenković 11, Vucić 2, Gunjina 3 (1-2), Barnjak 13 (3-4), Robertson 21 (5-5), Boban 8 (1-1), Rajčić 5, Vrgoč, Bjelanović, Cvitković 2.
ZABOK: Tomas 14 (3-6), Marić 16 (2-2), Worku 5, Maričević 10, Jambrović 8 (1-2), Martinko 6, Krajinović 12 (2-2), Anzulović 2 (2-2), Črnjević, Antoić, Elčić.


U posljednoj utakmici sezone košarkaši Adria Oil Škrljeva pobijedili su Zabok 85:73 te tako prema želji trenera Damira Rajkovića završili prvenstvo u pozitivnom tonu. Ključan je vio početak posljednje četvrtine, kada su Škrljevčani povećali prednost s tri na 11 poena, ograničili goste na samo 11 poena u četvrtini i mirno priveli utakmicu kraju.




Susret je krenuo dosta izjednačeno i u prvoj četvrtini niti jedna momčad nije uspjela ostvariti veću prednost. No, ipak su Škrljevčani bili ti koji su veći dio prvog poluvremena “kaskali” te su dozvolili gostima da u drugoj četvrtini odu na devet poena razlike, što je ujedno bila i najveća prednost gostiju na utakmici. Ipak, pri rezultatu 33:38 domaći rade seriju 9:0 u posljednje dvije minute prije poluvremena i na odmor odlaze s prednošću.


Najviše je raspoložen bio Arkim Robertson, koji je već na poluvremenu imao 13 poena sa samo jednim promašajem iz igre, a u istom ritmu je nastavio i u drugom dijelu te završio utakmicu s “double-doubleom” od 21 poena i 15 skokova.


Utakmica između Sonik Puntamike i Šibenke bila je odgođena zbog zaraze koronavirusom u domaćim redovima te će novi termin utakmice biti određen naknado, što znači da će Škrljevčani morati još malo pričekati da vide na kojem će mjestu završiti sezonu. Trenutačno su šesti, no u slučaju poraza Sonika preskočit će zadarsku momčad i zauzeti petu poziciju. No još uvijek ne znaju niti tko će biti potencijalni protivnik jer gornji dio tablice ovisi o susretu Gorica i Splita.